Doliu uriaș, la nivel internațional! Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie

A murit Gloria Jean Watkins

Este doliu imens în SUA, după ce cunoscuta scriitoare feministă afro-americană Bell Hooks s-a stins din viață. Era una dintre cele mai iubite femei din State, datorită operelor sale și încercării de a le proteja pe femei cu orice preț.

Potrivit familiei, artista a murit miercuri, înconjurată de toți cei dragi, după o lungă suferință. Fusese diagnosticată de mulți ani cu o boală grea și, chiar dacă medicii au făcut tot ce se putea pentru ea, organismul ei a cedat și nu a mai răspunsul tratamentului.

Aceeasta s-a stins din viaţă în locuinţa sa din Kentucky, ”înconjurată de familie şi prieteni”, după cum a scris pe Twitter o nepoată a scriitoarei, Ebony Motley. Colegiul la care era profesoară a trimis mesaje de rămas-bun și a precizat că celebrul cadru didactic Bell Hooks suferea de ”o boală îndelungată”.

Bell Hooks spera să se vindece

Bell Hooks era foarte încrezătoare și dispusă să lupte pentru viața ei. Era extrem de afectată de faptul că era bolnavă, dar sper că se va vindeca și era dispusă să fie suspusă oricărui tratament doar pentru a duce din nou o viață normală. Își dorea să-i vindece pe cei care citesc operele sale și se bucura când cineva îi mulțumea pentru munca ei.

„Vreau ca munca mea să fie despre vindecare. Sunt un scriitor norocos pentru că în fiecare zi a vieții mele, practic, primesc o scrisoare, un telefon de la cineva care îmi spune cum munca mea le-a transformat viața”, mai adăuga ea.

De-a lungul carierei sale, aceasta a fost recompensată cu nenumărate distincții. A reușit, cu mare ambiție, să publice circa 40 de volume, de la poezie, la literatură pentru tineri, explorând atât feminismul şi rasismul, cât şi tema iubirii.

DISTRIBUIE PE: