Doliu in lumea muzicii populare din Romania! S-a stins o indragita cantareata. Maria Loga a facut anuntul! Va fi condusa pe ultimul drum chiar in ziua de Sf. Nicolae

Doliu in muzica populara romaneasca! Din pacate una dintre cele mai vechi soliste ale ansamblului folcloric „Doina Gorjului”, Ileana Bacitea, a incetat din viata, scrie fanatik.ro.  Aceasta a cantat inca de la varsta de 15 ani, iar la 20 de ani a participat la un concurs pentru ocuparea postului de solist vocal al ansamblului.

Doliu in muzica populara romaneasca!

Decesul a fost confirmat pe o retea de socializare de interpreta Natalia Gorjeanu. „Cu durere in suflet anunt trecerea in nefiinta a dragei mele prietene si colege Ileana Bacitea. Sunt impietrita de durere. Drum lin spre ingeri Ileana Bacitea ! Dumnezeu sa aiba grija de sufletul tau”, a transmis si cantareata de muzica populara Maria Loga.

Conform informatii aparute in presa, Ileana Bacitea a dorit in trecut sa ramana alaturi de colegii sai, desi traversau o perioada dificila. Ileana a acceptat sa cante fara sa fie platita. „In perioada anilor ’90 erau mari probleme, dar n-am tinut cont de propuneri si am ramas alaturi de o mana de oameni cu care am si salvat ansamblul de la desfiintare.

Maria Loga a facut anuntul pe contul sau de socializare:

A murit Ileana Bacitea, solista renumita a Ansamblului folcloric „Doina Gorjului”

Neavand fonduri, o perioada mare de timp, cantam fara a fi platiti si asa am reusit sa-l mentinem in viata“, isi amintea artista intr-un interviu pentru Adevarul. Ileana Bacitea avea si o mare dorinta, aceea de a ducemai departe cantecul gorjenesc.

„In cantecul meu se regasesc perle ale folclorului. Am preluat piese de muzica populara de la mari artisti: Filofteia Lacatusu, Maria Apostol, Maria Lataretu, pentru ca am vrut sa duc mai departe folclorul traditional. Aceste renumite si neuitate soliste traiesc prin noi si cantecele noastre“, mai povestea Ileana Bacitea.

Conform apropiatilor, Ileana Bacitea, fosta solista a Ansamblului artistic „Doina Gorjului“, va fi inmormantata vineri, 6 decembrie, de sfantul Nicolae.

DISTRIBUIE PE: