Doctorul Care A Operat-O De Cancer Pe Rona Hartner Rupe Tăcerea, La O Lună De La Moartea Artistei: „Am Făcut Tot Ce Am Putut”. Mircea Beuran A Dezvăluit Ce Șanse De Vindecare Avea Vedeta, Dacă Apela La Medicii Din România

Prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre boala Ronei Hartner, la o lună de când artista s-a stins din viață.

A trecut o lună de când Rona Hartner s-a stins din viață după o luptă grea cu una dintre cele mai nemiloase boli, cancerul. Medicul care a tratat-o acum ceva ani, de aceeași boală, a vorbit despre regretata artistă și a dezvăluit ce șanse ar fi avut la viață dacă în urmă cu câteva luni s-ar fi tratat în România și nu în Franța.

Prof. dr. Mircea Beuran, dezvăluiri despre boala Ronei Hartner

Rona Hartner a trecut prin clipe grele de-a lungul vieții, mai ales după ce a fost diagnosticată cu cancer la colon pentru prima dată.

Medicul care a operat-o la momentul respectiv a vorbit despre întreaga situație și a povestit că artista a ținut neapărat să urmeze tratamentul oncologic în Franța la acea vreme, ceea ce a ajutat-o să se vindece. Prof. dr. Mircea Beuran a dezvăluit în cadrul emisiunii moderate de Cristi Brancu că a aflat târziu de noul cancer al Ronei, iar vestea morții l-a șocat. Acesta a mai ținut să puncteze că indiferent că s-ar fi tratat în România sau în Franța nu ar fi putut să câștige lupa cu viața, dată fiind evoluția bolii.

„Prof. dr. Mircea Beuran: Cancerul este pe podium, cum se spune, traumatologia și bolile canceroase ale tubului digestiv ocupă două locuri importante. Există și alte cauze de moarte în cardiologie, neurologie, dar la ora actuală văd că există o căutare a modului în care să se explice și să se facă o prevenție.

Să existe un registru în care sunt toți bolnavii de cancer, ținuți într-o evidență, pentru că s-au făcut progrese chiar importante pentru anumite tipuri de cancer, în care rata de supraviețuire a crescut, calitatea vieții a unui canceros este chiar mai bună decât acum zece, cincisprezece ani. Rezultatele acestea încurajează.

Reporter: Dumneavoastră ați tratat-o pe Rona Hartner. V-a lăudat foarte tare că ați găsit-o într-un stadiu destul de avansat, de cancer de colon.

Prof. dr. Mircea Beuran: Noi am fost vecini în copilăria ei. Ne-am întâlnit de câteva ori și apoi a fost bucuria de a ne revedea la spital. Mi-a părut rău că avea un stadiu avansat, dar am făcut tot ce am putut. Ea și-a dorit ca partea de tratament oncologic să-l facă în Franța. Avea încredere în chirurgul din România, dar voia tratamentul să-l facă în Franța. Așa a fost, mi-a transmis tot timpul perioada în care se controla că evoluția ei este foarte bună.

La un moment dat corespondența noastră s-a întrerupt, am aflat indirect că are o problemă pulmonară, neștiind dacă este vorba despre o metastază sau cancer nou. Și apoi am aflat cu tristețe că a murit.
Reporter: Credeți că dacă s-ar fi tratat în România i-ar fi prelungit cumva viața?
Prof. dr. Mircea Beuran: Nu, stadiile acestea avansate și tumorile pulmonare, cerebrale, în stadiul în care ea a fost, nu se pot trata în niciun fel.”,a povestit Prof. dr. Mircea Beuran în emisiunea lui Cristi Brancu.

Rona Hartner a luptat pentru viața ei până în ultimul moment

În urmă cu patru luni, Rona Hartner a fost diagnosticată a doua oară cu cancer, însă de această dată la plămâni. Artista a oferit un interviu de pe patul de spital la acea vreme și a dezvăluit că i-a fost descoperită o nouă tulpină, nefiind vorba despre cancerul de colon de care a suferit acum ceva ani. Artista a ales, la momentul respectiv, să se trateze în Franța, însă nu a reușit să scape cu viață. Pe data de 23 noiembrie 2023 a murit.

„Cancerul meu nu a recidivat, cancerul de colon operat de domnul Doctor Profesor Mircea Beuran în România și tratat în Franța cu citostatice este complet vindecat, acest cancer actual este de altă origine, de altă speță și de alt soi.

În acest moment sunt în Franța, aici l-au descoperit și aici îl tratez fiind aproape de familie și de casă, de copil și pentru că este mult mai practic pentru mine să fiu aici unde-i am pe toți aproape.”, dezvăluia Rona Hartner, acum ceva timp, pentru ciao.ro .

DISTRIBUIE PE: