Directorul medical al Spitalului Judetean Cluj, condamnat pentru ca le-a cerut medicilor sa se ocupe in primul rand de pacientii in stare grava, nu de soferii adusi de Politie pentru depistarea alcoolemiei

Adela Golea, directorul medical al Unității de Primiri Urgențe Cluj, a fost condamnată la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Cluj. Aceasta a fost acuzată de abuz în serviciu după ce le-ar fi cerut angajaților să se ocupe în primul rând de cazurile grave și apoi cazurile de şoferi depistaţi cu alcoolemie de către poliţişti, din cauza aglomerației și a lipsei de personal.

Ofițerii au fost cei care sesizat conducerea Poliției din Cluj-Napoca, cazul ajungând ulterior în atenția procurorilor, scrie citynews.ro.

Faptele au avut loc în urmă cu trei ani, când Adela Golea era medic șef la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean din Cluj.

Adela Golea a decis să nu facă apel, deși sentința dată de Judecătoria Cluj în data de 19 iunie nu este definitivă.

Aceasta a anunțat că îşi va da demisia de la spital şi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, unde predă Medicina de Urgenţă.

„Nu cred că voi merge mai departe în acest proces. Acum vreau doar să-mi văd de viaţa mea personală, nu mai îmi rămâne altceva. Vom vedea cine va prelua sarcinile mele, eu nu voi continua la spital.

Sunt un om demn, nu pot să le mai predau studenţilor şi să lucrez cu angajaţii când eu am dosar penal. Nu intenţionez nici să fac apel, nu cred că voi face. Nu voi face, pentru că eu ştiu cum a mers acest proces şi nu are niciun rost”, a declarat Adela Golea pentru adevarul.ro.

DISTRIBUIE PE: