Dezvaluiri de ultima ora in cazul fetei de 15 ani de la Caracal: “Poliţia putea…

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal suspectat că a ucis o adolescentă de 15 ani pe care a răpit-o, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns.

Chestorul Ioan Buda a declarat la Antena 3 că poliţiştii au aflat vineri dimineață, în intervalul 2:00 – 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta;

în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţiei şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului. Intervenţia a avut loc însă abia la ora 6:00, când a dispus procurorul de caz, susține chestorul Buda.

Întrebat de ce poliţiştii nu au intrat imediat, şeful Poliţiei Române a spus ”există un vid legislativ în sensul acesta”, relatează News.ro.

Când a fost invocat articolul 27 din Constituţie referitor la Inviolabilitatea domiciliului, care ar fi permis totuşi intervenţia, fiind vorba despre

”înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane”, Ioan Buda a admis că poliţiştii puteau intra, însă au făcut-o când a spus procurorul care coordona operaţiunea.

DISTRIBUIE PE: