Detaliul din timpul arestării criminalului din Caracal. De ce purta genunchiere

Anchetatorii primesc noi piste de la localnici și detalii despre cum era Gheorghe Dincă. De altfel, profilul criminalului din Caracal a fost făcut de specialiști, iar acum s-a ajuns la o altfel de analiză. De ce purta genunchiere Dincă?

Detaliul din timpul arestării criminalului din Caracal

Dincă, poreclit ”Popicu” este un individ cu apucături bolnave care s-a ascuns printre oameni și tocmai după ce acțiunile sale au fost luate în vizor de autorități, vecinii au început să își pună semne de întrebare. Bărbatul era retras și avea o obsesie pentru filmele de groază.

Casa și-a transformat-o în fortăreață, unde și-a ascuns urmele multor copii negăsiți. Trăia ascuns, înconjurat de ziduri înalte de beton și era zi și noapte apărat de o haită de câini.

Adunase butoaie de tablă și săpase gropi una lângă celaltă în curte, unele acoperite cu beton, care, probabil, au fost un alt mod de a-și ascunde urmele ororilor.

În momentul când a fost prins, psihologul criminalist i-a analizat reacția: ”Părea un animal încolțit, hăituit, aș putea spune așa, dar se citește pe fața lui, frica, teama că a fost prins”.

De asemenea, în momentul arestării sale, două detalii aparent banale legate de criminal au fost ignorate de mulți. Primele imagini cu ucigașul a șocat România.

Bărbatul care stătea liniștit, pe un scaun, cu bărbia în piept, era omul care luase cel puțin două vieți.

Individul care a recunoscut că le-a omorât pe Alexandra și Luiza, dar care este anchetat și pentru alte crime acum, avea două bucăți de material legate împrejurul genunchilor la ambele picioare.

Se vehiculează că Dincă purta bluza Alexandrei în momentul arestării
Se vehiculează că Dincă purta bluza Alexandrei în momentul arestării

Ele aveau rol de genunchiere ori orteze improvizate și purtate în mod normal de persoanele care au suferit o aaccidentare sau de sportivi.

De asemenea, mai pot avea și rol de protecție în cazul în care persoana care o poartă are o activitate care necesită mult efort, stat în genunchi, dureri articulare sau transportat de obiecte grele.

Un alt amănunt, vehiculat intens pe rețelele de socializare, este reprezentat de cum era îmbrăcat Dincă. În picioare purta pantofi sport, pantaloni scurți și o cămasă de culoare galbenă pe deasupra căreia avea și un pulover de aceeași culoare despre care se spune că ar fi al ultimei sale victime, Alexandra.

DISTRIBUIE PE: