Demisia lui Carmen Dan, ceruta dupa moartea politistului din Recas: „Unde sunt miile de veste antiglont promise?”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a primit un nou val de critici după ce un polițist din județul Timiș a fost omorât duminică de un interlop condamnat pentru tâlhărie. De data aceasta cel care a criticat-o pe Carmen Dan este Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, cel care îi reproșează acesteia că nu a făcut nimic pentru siguranța polițiștilor.

Carmen Dan, criticată după moartea unui polițist din județul Timiș
Traian Berbeceanu a fost foarte dur într-o postare pe facebook la adresa Ministrului de Interne:

„S-a mai prăpădit un polițist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împușcat de un infractor recidivist, urmărit internațional. Nu doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecție, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonț promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, polițistul ucis și colegii lui nu erau înarmați cu pistoalele de ultimă generație promise, ci cu pistoletele Carpați, vechi, decalibrate și absolut neperformante”, a scris Berbeceanu.

„Știm, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcție a risipit energii și resurse deosebite pentru amnistie, pentru grațiere, pentru reducerea limitelor prescripției faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiți la polițiștii înjunghiați în gări și la cei împușcați în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-și desfășoară activitatea în stradă. Știm însă sigur că vă veți grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai folosește nimănui, doamnă ministru…”, a precizat oficialul, pe rețelele de socializare.

Un polițist a fost împușcat mortal în județul Timiș

Un polițist de 43 de ani din cadrul Poliției din Recaș a fost împușcat mortal de către Ionel Marcel Lepa, un bărbat care era căutat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de tâlhărie, fiind condamnat în aprilie 2018 la 4 ani și 8 luni de închisoare. Lepa a fost urmărit de doi agenți de poliție, a fost împușcat în umăr, dar a reușit să scape printre degete oamenilor legii.

În schimb, polițiștul împușcat de către tâlhar nu a mai putut fi salvat de către medicii sosiți de urgență la locul faptei. Asta chiar dacă aceștia s-au chinuit mai multe minute să îi resusciteze. Polițistul lucra de 20 de ani și avea doi copii.

DISTRIBUIE PE: