Sarmale care îți lasă gura apă – Rețetă de sarmale ca la Debrecen:
Ingrediente necesare (pentru 10 porții): 800 g carne tocată de porc
- 3 kg varză murată
- 200 g orez
- 150 g ceapă
- 50 g sare
- Boia, piper, maghiran
- 2 ouă
- 500 ml smântănă
- 300 g slănină
- 300 g untură
- 500 g cârnați afumați
Mod de preparare:
Tăiem partea groasă a tulpinei de pe frunzele de varză. Gustăm varza și dacă este prea sărată sau prea acră, o spălăm în apă rece. Punem cartea într-un bol și o condimentăm după gust.
Prăjim bucățelele de slănină după care adăugăm și trei sferturi din ceapa tocată și călim totul împreună. Lăsăm să se răcească după care punem peste carne. Adăugăm și orezul spălat, ouăle și amestecăm foarte bine. Umplem foile de varză și formăm sarmalele.
Prăjim în untură ceapa rămasă, punem boia și un pic de apă. Punem peste ceapa călită și 2 kg de varză, peste care punem și sarmalele și acoperim totul cu varza rămasă. Punem la fiert.
Pregătim un rântaș subțire din făină și boia. Punem rântașul peste varză împreună cu smântâna și fierbem totul la foc mediu spre mic până sarmalele sunt gata. Servim câte 2 sarmale/ persoană, alături de cârnați prăjiți și smântână. Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: