Dan Negru, dezamăgit de românii care nu știu unde s-a născut, de fapt, Mihai Eminescu. „Se face greșeala asta”

Luni, 15 ianuarie, marele poet român Mihai Eminescu este aniversat la nivelul întregi țări. Fiind o persoană foarte activă în mediul online, care nu ratează nicio ocazie să își împărtășească opiniile cu urmăritorii săi și se angajează de multe ori în discuții ce vizează subiecte importante pentru oameni, Dan Negru a publicat un mesaj, pe pagina sa de Facebook, în care se arată profund dezamăgit de românii care nu știu locul unde s-a născut, de fapt, marele poet.

Dan Negru, în vârstă de 52 de ani, a transmis un mesaj special pe rețelele de socializare despre aniversarea lui Mihai Eminescu, marele poet român care astăzi, 15 ianuarie, ar fi împlinit 174 de ani. Prezentatorul TV le-a arătat internauților, cu o mare dezamăgire, că memoria scriitorului este extrem de subapreciată. Mai mult decât atât, mulți români nici măcar nu știu locul în care marele poet s-a născut.

„Până și în ziua de azi, uite, suntem în 15.01.2024, se face confuzia locului nașterii lui Eminescu. Se face greșeala asta. Mulți cred în mod eronat că Eminescu s-ar fi născut la Ipotești. Eu am întâlnit chiar și profesori de limba română care asta le spuneau copiilor, că Eminescu e din Ipotești. Greșit! Sunt în Botoșani.

Ăsta e locul nașterii lui Eminescu și asta e casa unde s-a născut Eminescu în 1850. Nu vă uitați la treptele astea, nu vă uitați la scările astea, Ipoteștiul e doar localitatea unde Eminescu a copilărit. Tatăl lui, Gheorghe Eminovici, a cumpărat la Ipotești o moșie, unde și-a crescut copiii, Eminescu Mihai a fost al 7-lea din cei 11 copii (…) Ipotești e locul copilăriei. Botoșani e locul nașterii. S-o ținem minte”, a fost mesajul transmis de Dan Negru, într-un videoclip publicat pe contul său de Facebook.

Dan Negru: „Eminescu printre zarzavaturi și gume de mestecat”

De asemenea, prezentatorul TV nu s-a ferit să își exprime dezamăgirea și față de clădirea unde Mihai Eminescu a lucrat ca redactor la ziarul „Timpul”. „Aici, în Centrul Vechi al Bucureștiului, l-am găsit pe Mihai Eminescu, locul pe unde a umblat el, locul pe unde a lucrat el cât a fost în București, o să vă arăt imediat unde e amintirea lui Eminescu în București. Uite! Pe prăvălia asta, pe mini-marketul ăsta, printre gogoși și zarzavaturi e amintirea lui Eminescu. În acest imobil poetul Mihai Eminescu a lucrat ca redactor la ziarul «Timpul», între anii 1880-1881. La ziarul «Timpul» a lucrat și Slavici și Caragiale.
Ia uite locul istoric, monumentul istoric, în centrul Bucureștiului! Că tot o să bubuie netul pe 15 ianuarie, de aniversarea lui Eminescu. Totul ia timp și timpul ia tot, zicea Eminescu! Ăștia suntem! Eminescu printre zarzavaturi și gume de mestecat. Hai la mulți ani de 15 ianuarie!”, a mai transmis Dan Negru, într-un alt videoclip.

DISTRIBUIE PE: