Cutremur de 7.3 grade. Autoritățile au emis alertă de tsunami în Indonezia | VIDEO

Zona estică a Indoneziei a fost zguduită, marți, de un cutremur. Seismul a avut magnitudinea de 7.3 grade pe scara richter, iar anunțul a fost făcut de Institutul de prospecție geologică din SUA – USGS.

Cutremur de 7.3 grade. Autoritățile au emis alertă de tsunami în Indonezia. Au existat 15 replici, iar cea mai puternică de până acum a avut 5.6 grade.

Cutremur de 7.3 grade în Indonezia

Cutremur cu magnitudinea 7,3 grade în Asia
Cutremur cu magnitudinea 7,3 grade în Asia. Sursă foto: Captură/ Google

Seismul puternic cu mangitudinea de 7.3 pe scara Richter a lovit marți în largul coastei de est a Indoneziei, informează Institutul de prospecție geologică din SUA – USGS.

Cutremurul s-a produs la ora locală 10:20 (ora 05:20 a României). Epicentrul cutremurului a fost localizat la o distanță de 112 km nord de Maumere, pe insula indoneziană numită Flores. Conform informațiilor transmise de USGS, la o adâncime de 18,5 kilometri în Marea Flores s-a produs mișcarea tectonică.

Autoritățile au emis alertă de tsunami

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific, cu sediul în Statele Unite ale Americii, a declarat pe baza parametrilor preliminari ai seismului că pot apărea valuri periculoase de tsunami pentru coastele aflate la 1.000 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Șeful Agenției de Meteorologie, Climatologie și Geofizică a Indoneziei (BMKG), Dwikorita Karnawati, a declarat mai apoi că avertizarea de tsunami a luat sfârșit, potrivit CNN.

De asemenea, Dwikorita Karnawati a confirmat că au existat până acum 15 replici, iar cea mai puternică dintre acestea a fost de 5.6 grade pe scara Richter.

Șeful Agenției de Meteorologie, Climatologie și Geofizică a Indoneziei a mai spus că oamenii care locuiesc pe coasta de nord ar trebui să se mute de urgență într-un loc mai înalt, dacă simt un cutremur puternic care durează mai mult de 10 secunde.

Cutremur de 7.3 grade în Indonezia. Avertizări de tsunami au fost emise pentru zonele Maluku, Nusa Tenggara de Est, Nusa Tenggara de Vest și Sulawesi de Sud Est și de Sud.

Maumere este capitala Sikka și este al II-lea oraș ca mărime din Flores, ce are o populație de aproximativ 90.000 de oameni.

În anul 1992, Maumere a mai fost afectat de un cutremur puternic de 7.8 grade pe scara Richter, iar un tsunami a lovit insula Flores și a ucis peste 2.000 de oameni.

DISTRIBUIE PE: