Covrigi opăriți – Rețetă foarte simplă, covrigi foarte delicioși – Covrigi de casă

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Covrigi de casă opăriți – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente Aluat:

350 g făină
jumătate linguriță sare
jumătate linguriță zahăr
3 g drojdie uscată (1 linguriță rasă)
225-250 ml apă călduță (nu fierbinte)
50 g făină (în plus), pentru că aluatul meu era prea umed
3 linguri ulei (30 ml) + încă vreo 3 linguri la frământat pe blat
Ingrediente Soluție pentru Opărit Covrigi:

1 litru apă
60 g bicarbonat de sodiu
Ingrediente Decor:

semințe de mac, susan, sare grunjoasă (după gust)
Mod de preparare:

Într-un bol mare cerne făina, adaugă sarea, zahărul, drojdia ți amestecă cu o lingură de lemn. Adaugă apa caldă și uleiul și începe să amesteci. Dacă aluatul e prea umed mai adaugă făină (noi am mai adăugat 50 g făină).

Când va deveni dificil să amesteci cu lingura, începe să frămânți cu mâinile. Ar trebui să obții un aluat destul de tare încât să poată fi modelat, moale și nelipicios.

Scoate aluatul din bol, unge blatul cu puțin ulei și mai frământă puțin pe blat. Adaugă și 2-3 linguri de ulei incorporându-l treptat, în timp ce frămânți. Pune aluatul în bol, acoperă cu o folie de plastic și lasă la crescut 1h sau până-și dublează cantitatea.

După 1h, pune aluatul pe blat și împarte-l în 7 bucăți egale, sau mai multe (după plac). Unge blatul cu puțin ulei și formează câte o bilă din fiecare bucată. Rulează fiecare bilă până obții un șnur lung de aprox. 70cm.

Pliază fiecare șnur în 2, la mijloc, răsucește cele 2 părți, apoi lipește capetele, formând un cerc și astfel, covrigul. Procedează la fel și cu celelalte bucăți.

Într-o oală cu apă fierbinte, la foc mic, adaugă bicarbonatul. Cu ajutorul unei spumiere cufundă câte un covrig în soluția care clocotește. Lasă-ș maxim 10 secunde, apoi scoate-l, tot cu spumiera (mișcă puțin de ea ca să se scurgă covrigul de apă) și îl așezăm în tava pregătită dinainte.

Presară fiecare covrig fie cu mac, susan, semințe, sare sau orice dorești. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 200°C/ treapta 4, timp de 20 min, sau până se rumenesc frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: