Cornulețe cu nucă (sau rahat) – Fragede și pufoase, efectiv se topesc în gură

– Cornulețe fragede și pufoase cu nucă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare pentru aluat:

500 g făină
200 g unt 82% grăsime
4 g bicarbonat / praf de copt
4 g sare
3 gălbenușuri
200 g smântână grasă
2 plicuri zahăr vanilat
Coajă rasă de lămâie / portocală
5 ml esență de rom
Ingrediente necesare pentru umplutură:

250 g nucă prăjită
150 g zahăr
Rahat turcesc
Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol, adăugăm sarea și bicarbonatul, zahărul vanilat, coaja rasă de la 1 lămâie, esența de rom și amestecăm.
Dăm untul prin răzătoarea mică direct peste făină după care amestecăm cu mâna până obținem o consistență ca de pesmet.
Adăugăm gălbenușurile, smântâna și amestecăm bine până aluatul se leagă. Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 20 de minute.
Între timp, prăjim nuca într-o tigaie uscată și încinsă, timp de 5 minute. Lăsăm nuca să se răcească complet.
Mărunțim nuca împreună cu zahărul.
Scoatem aluatul din frigider și îl punem pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl tăiem în două și punem o jumătate înapoi la frigider.
Jumătatea rămasă pe suprafața de lucru o tăiem în 3 părți egale din care întindem 3 foi la o grosime de 2 mm.
Tăiem foaia în triunghiuri și punem câte un rahat pe fiecare margine. Rulăm și transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Procedăm la fel cu aluatul rămas, punând nucă sau rahat ca umplutură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 15, maxim 20 de minute.
După coacere, pudrăm cornulețele cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: