Rețetă pas cu pas, cu imagini – Clătite marocane, cu aluat poros – Clătite de casă fragede și aerate, delicioase și delicate
Ingrediente necesare:
- 650 ml apă caldă
- 100 g griș
- 1 linguriță zahăr
- Jumătate linguriță drojdie uscată
- 300 g făină
- 2 gălbenușuri
- 1 linguriță ulei
- Jumătate linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele uscate într-un bol: făina cernută, zahărul, grișul, drojdia, praful de copt. amestecăm, adăugăm uleiul, gălbenușurile și turnăm și apa în jet subțire, amestecând continuu până la omogenizare.
Mixăm compoziția timp de 1-2 minute după care acoperim bolul cu capac și lăsăm la loc cald pentru 90 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.
Amestecăm cu atenție aluatul după care turnăm câte un polonic din el într-o tigaie uscată și ușor încălzită. Prăjim clătitele pe foc mic spre mediu, până partea superioară se uscă. Nu le întoarcem pe partea cealaltă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: