Ciuperci uriașe apărute în urma ploilor din ultima perioadă. “Ne e frică să mâncăm aşa ceva”

În urma ploilor puternice din ultima perioadă, au apărut ciupercile de sezon, mult  așteptate de către cei care le consideră o delicatesă, precum și de cei care le culeg pentru a le vinde. O familie din județul Gorj a avut parte de o experiență inedită când a descoperit în propria gospodărie ciuperci mari, albe, care cântăresc între 1 și 3 kilograme.

Ciuperci uriașe: Ne e frică să mâncăm

Ciuperci mari și grele, de mărimea unui bostan au apărut peste noapte, după ultima ploaie, în grădina unei familii din județul Gorj. Oamenii au fost uimiți să vadă dimensiunea ciupercilor, le-au pozat, au chemat și pe alții să le vadă și să se minuneze, dar au spus că se tem să le consume.

Ciuperci uriașe apărute în urma ploilor din ultima perioadă. “Ne e frică să mâncăm aşa ceva”

Ciupercile arată ca niște mingi uriașe de fotbal și cântăresc între 1 și 3 kilograme. Nu este prima dată când la noi în țară oamenii descoperă ciuperci uriașe.

În 2020, un bărbat din Dej a mers cu familia la cules de ciuperci într-o pădure din Valea Ungurașului și a făcut o descoperire neașteptată. Inițial a crezut că vede niște saci albi, dar când s-a apropiat și-a dat seama că este vorba despre ciuperci cum nu mai descoperise vreodată.

Ciuperci uriașe apărute în urma ploilor din ultima perioadă. “Ne e frică să mâncăm aşa ceva”

Potrivit specialiștilor, aceste ciuperci, numite științific calvatia gigantea sau popular și bășica porcului, sunt comestibile și nu pot fi confundate cu unele otrăvitoare. Se pare că la maturitate, o ciupercă din această specie poate atinge chiar și 1 metru diametru.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce pot face smochinele uscate pentru sănătatea noastră. Probabil nu știai asta

Remediul pe bază de ulei de măsline și smochine uscate este bine cunoscut de cei care locuiesc în apropierea mării și este utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni,…

Un caz aparent banal a readus în discuție un vechi remediu popular, transmis din generație în generație

Totul a început cu o fetiță răcită – avea febră, nas înfundat și starea generală alterată. Părinții au administrat sirop de Panadol, dar au apelat și la…

Smochinele sunt delicioase, dar putini stiu cat de importante sunt frunzele lor pentru sanatate

Smochinele sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și beneficiile aduse sănătății, însă frunzele acestora rămân adesea neglijate. De-a lungul secolelor, frunzele de smochin au fost folosite în…

Urechelnița, planta miraculoasă care tratează zosterul și bolile de piele! Cum se folosește corect sucul proaspăt?

Aceasta crește în mod natural în zone montane, dar poate fi întâlnită și în grădini, pe zidurile din piatră sau pe acoperișurile de cărămidă ale caselor. Denumită…

Planta care produce mir,o bijuterie de floare.Sfaturi de îngrijire,înmulțire și câteva curiozități.Lacrima Maicii Domnului

Lacrima Maicii Domnului, planta care produce mir, o bijuterie de floare. Cateva sfaturi de îngrijire, inmultire si câteva curiozitati. Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este întâmplătoare….

Fructul plin de antioxidanti, care are de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaia, se gaseste si in Romania

Agrisul Indian, recunoscut ca una dintre cele mai valoroase plante în medicina tradițională, este folosit de peste 500 de ani de către indienii care apreciază proprietățile sale…