Ciorbă Rădăuțeană – Rețetă originală, luată din Bucovina

Ingrediente necesare pentru 4,5-5 L de ciorbă:

1 piept mare de pui, cu piele și os
1 ceapă

1 țelină (cât un măr)
1 păstârnac

1 rădăcină pătrunjel
2-3 morcovi

1 gogoșar și 1 ardei roșu
3 gălbenușuri

200-300 ml smântână 20%
1-2 linguri oțet

3-4 căței usturoi
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:

Tăiem pieptul de pui în două și punem la fiert într-o cantitate suficientă de apă. Adăugăm și sare și fierbem la foc mediu. Îndepărtăm spuma care se formează.

După ce dă în clocot, adăugăm ceapa întreagă și rădăcinoasele tăiate în bucăți mari. Când și carnea și legumele au fiert, le scoatem din oală.

Dezosăm carnea și curățăm și de piele după care o tăiem în fâșii.

Punem țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel în blender și mixăm până obținem o cremă.
Adăugăm piureul de rădăcinoase în ciorbă împreună cu carnea și amestecăm.
Adăugăm și rondelele de morcovi în ciorbă și cubulețele de gogoșar și de ardei.

Amestecăm bine smântâna cu gălbenușurile și punem treptat din supa fierbinte, amestecând continuu. După ce amestecul se subțiază, o turnăm în ciorbă și amestecăm.

Adăugăm acum și usturoiul pisat și mai fierbem timp de 2-3 minute. La final adăugăm și oțetul.

Notă:

Condimentele se pun după gust, la fel și smântâna și ouăle. Pentru cei care preferă mâncărurile mai consistente, recomandăm mai multă smântână și doar un ou.

Sarea, oțetul și usturoiul se pun după gust. Pătrunjelul tocat mărunt se adaugă în farfurie, când se servește ciorba. De regulă, se servește cu ardei iute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce efect are uleiul de mentă asupra durerilor de cap – cum se prepară și cum se aplică

Uleiul esențial de mentă este considerat de mulți fitoterapeuți un remediu de prim-ajutor împotriva durerilor de cap, datorită efectului său analgezic, antiinflamator și relaxant. Frunzele de mentă…

Revoluție în alimentație! Nutriționistul Mihaela Bilic demontează mitul despre slănina de porc: mai sănătoasă decât credeai!

Distribuie pe Facebook Nutriționistul Mihaela Bilic dezminte unul dintre cele mai răspândite mituri privind slănina de porc, considerată pe nedrept periculoasă pentru sănătate, în special pentru persoanele…

Acesta este ingredientul cu care trebuie sa uzi orhideea pentru a o face sa infloreasca tot anul, trucul pe care trebuie sa-l afli

Orhideele, cu frumusețea lor impresionantă, sunt plante delicate care necesită o atenție specială în îngrijire. Chiar și grădinarii începători pot reuși să le crească cu succes. În…

Ceaiul care prelungește viața și menține inima sănătoasă. E bine sa-l ai in casa

Păducelul, recunoscut încă din antichitate ca un simbol al speranței și rodniciei, este apreciat pentru proprietățile sale terapeutice, în special în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Folosit de romani…

Hreanul, alimentul perfect pentru imunitate, creier, inima si oase. Iata cum se consuma corect

Hreanul este o plantă cu o istorie impresionantă. Acum 3500 de ani, egiptenii îl consumau deja, iar grecii îl considerau un adevărat panaceu, valorându-l la greutatea sa…

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Ziua în care vorbele vindecă și faptele construiesc

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Astrele aduc lecții de comunicare, empatie și reconectare pentru toate zodiile. De la conflicte aplanate și relații întărite, până la oportunități profesionale…