Ciorbă de pui A la Grec

Ciorbă de pui a la grec – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare:

1,5 kg carne de pui cu os
4-5 lămâi
6 gălbenușuri
1 morcov mediu / mare

1 pătrunjel rădăcină sau păstârnac (mediu / mare)
2 cepe medii
1 țelină mică
80-100 g orez

300 g smântână
1 linguriță piper
1 linguriță sare
1 legătură mărar verde

1 legătură pătrunjel verde
50 ml ulei de măsline
Ingrediente necesare pentru supa de pui:

1 morcov mare
1 ceapă medie / mare
1 tijă de țelină apio (opțional)

1 pătrunjel rădăcină
Jumătate țelină
4-5 L apă
2 frunze de dafin
1 lingură sare

Mod de preparare:

Punem într-o oală carnea, 1 ceapă, 1 morcov, 1 tijă de țelină apio, jumătate de țelină, rădăcina de pătrunjel, frunze de dafin, 1 lingură de sare și acoperim totul cu apă.

Fierbem totul timp de o oră și jumătate, timp în care îndepărtăm spuma care se formează deasupra.
Punem 50 de ml de ulei de măsline într-o tigaie.

Dăm drumul la foc și punem ceapa tocată mărunt, un pic de sare și călim ceapa timp de 2 minute.
Adăugăm morcovul tocat mărunt, țelina tocată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm, călim totul împreună timp de 3-4 minute.
Punem smântâna peste gălbenușuri, adăugăm și zeama de lămâie și omogenizăm.

Opțional, putem adăuga și 1 cățel de usturoi zdrobit.
Ne întoarcem la supă: scoatem carnea și legumele. Lăsăm carnea să se răcească.

Punem în zeamă legumele trase la tigaie, adăugăm piperul, orezul (spălat în 3-4 ape și lăsat la înmuiat până a fiert supa) și putem adăuga și 1 ardei roșu tocat cubulețe.

Amestecăm și fierbem timp de 15 minute, timp în care mărunțim carnea.
Punem carnea înapoi în oală după care punem și dresul: punem câteva polonice de ciorbă în bolul cu dres și amestecăm, după care turnăm totul înapoi în oală.

Dăm focul la minim, adăugăm și pătrunjelul și mărarul tocat fin și mai lăsăm ciorba 2 minute.
Gustăm ciorba și o potrivim de sare dacă este nevoie.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: