Cine este femeia care a condus protestul fermierilor din Sibiu. Elena are 28 de ani și are agricultura în sânge

Elena Nicoleta Răspop are 28 de ani, este mamă a trei copii, are agricultura în sânge și evidente calități de lider. Ea a reușit să unească sute de fermieri și transportatori în protestul care a avut loc pe străzile din Sibiu în cursul zilei de luni. Elena lucrează în cadrul fermei agricole de familie din Ocna Sibiului.

Protestul fermierilor și transportatorilor a cuprins, în câteva zile, întreaga țară. La Sibiu, pe străzi, s-au strâns coloane de tractoare și camioane în cadrul unui eveniment autorizat, coloana de utilaje fiind condusă de tractorul Elenei, un New Holland T8.435 Genesis.

„Cred că este unicat în județ. Are 435 de cai putere, iar caii putere sunt esențiali atunci când ai lucrări mari și timp limitat. Și are și funcție de autoghidare, ceea ce ajută foarte mult la precizia lucrărilor. A fost o investiție serioasă în acest tractor, dar merită”, spune Elena pentru turnulsfatului.ro

Cine este femeia care a condus protestul fermierilor din Sibiu
Tânăra este absolventă a Facultății de Științe Agricole în 2019, dar lucrează în agricultură de când se știe. Atât tatăl, cât și soțul ei sunt agricultori. Ajunsă la disperare de guvernanții care au adoptat tot felul de politici în defavoarea agricultorilor, Elena a decis să protesteze. Și nu singură. A reușit foarte repede să mobilizeze agricultori din județ și au organizat, în primă fază, un protest spontan.

„Tata se ocupă cu agricultura de mulți ani. M-a pus pe tractor de când eram mică. Soțul meu? Este tot agricultor. Suntem o familie de agricultori, avem prieteni și cunoscuți în acest domeniu, cu toții știm problemele din acest domeniu.
Când am văzut ce se întâmplă la București, că ne tot cresc impozitele, în timp ce noi nu ne mai putem acoperi cheltuielile, nu am mai putut răbda. Doar a fost nevoie de cineva care să aibă inițiativa, pentru că mai apoi oamenii s-au strâns să își ceară drepturile. Așa că am făcut un grup de WhatsApp în care am adăugat mai mulți fermieri și am organizat acel protest spontan de miercurea trecută. După care am spus că e cazul să pregătim și un protest avizat, respectiv cel de astăzi (luni, 15 ianuarie – n.r.)”, povestește Elena pentru sursa citată.

DISTRIBUIE PE: