Cine are peste 19 grade în casă riscă pedeapsa cu închisoarea. Ce se întâmplă de la iarnă

Într-o anumită țară riști să faci închisoare dacă ai peste 19 grade în casă, iarna. Posesorii de centrale termice au rămas uimiți după anunțul lansat de către autorități.

Urmează o perioadă critică în privința consumului și distribuției energiei. Autoritățile încearcă să ia măsuri din ce în ce mai dure pentru a reduce consumul de energie.

După achiziționarea de sobe sau oprirea încălzirii în anumite momente ale zilei, vine măsura care îi amenință pe oameni cu închisoarea dacă centralele lor emit căldură care depășește 19 grade în casă.

Criza energiei îi duce la disperare pe oameni, dar și pe autorități.
Oficialii recurg la diferite măsuri pentru a stopa risipirea energiei. O țară a venit cu legea de a le interzice oamenilor să aibă mai mult de 19 grade în case, în caz contrar, riscă închisoarea.

Oamenii nu au voie să aibă mai mult de 19 grade în case

Elveția este cunoscută, în prezent, ca una dintre cele mai scumpe țări cu cel mai înalt nivel de trai. Autoritățile au recurs acum la unele măsuri care ar putea să creeze revoltă în rândul populației. Acolo oamenilor li se interzice să depășească 19 grade atunci când își încălzesc locuințele.

Aceasta măsură disperată vine ca urmare a crize de energie cu care se confruntă populația la nivel mondial, chiar și țările bogate precum Elveția.

Autoritățile elvețiene au anunțat multe măsuri și sancțiuni legale în vederea reducerii consumului de energie. Mai exact, închisoarea este una dintre cazurile luate în considerare doar în cazul unei crize energetice grave. Așadar, hotărârea raționalizării gazelor în Elveția nu este o măsură deja luată, însă este una dintre cele luate în considerare în cazul unui scenariu negativ.

Oficialii vor să-i liniștească pe oameni și spun că vor impune limite în ceea ce privește consumul de energie doar în cazul birourilor publice și private, sau încălzirea spațiilor neutilizate. Mai mult decât atât, se va interzice utilizarea piscinelor și saunelor care necesită încălzire.

Această măsură se va lua în cel mai grav scenariu. Dacă lucrurile se agravează, se va urma interzicerea încălzirii locuințelor la o temperatură mai mare de 19 grade, iar apa la maxim 60 de grade. În plus, nu se vor putea folosi nici radiatoarele. Cei care vor trece cu vederea aceste măsuri, vor putea să facă închisoare până la 3 ani și până la 180 de zile de amendă.

„Fac apel la Guvern să nu ia decât măsuri aplicabile și mai ales controlabile. Mai sunt lucruri care trebuie clarificate, cum ar fi care sunt instituțiile care vor controla respectarea ordonanțelor. Nu vrem să se ajungă la controale din casă în casă. Ne așteptăm și la delațiuni, cum s-a întâmplat în cazul restricțiilor impuse în timpul pandemiei COVID, iar dacă sunt depuse plângeri, suntem obligați să acționăm”, a transmis șeful Poliției Federale, Freddy Fasler.

DISTRIBUIE PE: