China evoluează si se pregătește să lanseze prima Lună Artificială din lume pentru a înlocui iluminatul stradal

Industria spațială chineză se pregătește să lanseze prima lună artificială din lume pentru a ajuta la iluminarea urbană pe timp de noapte. relateaza authenticmagazin.com

China intenționează să pună pe orbită o lună artificială deasupra orașului Chengdu, capitala provinciei Sichuan, de la Centrul de lansare prin satelit Xichang din Sichuan până în 2020. Dacă lansarea va fi un succes, încă trei astfel de obiecte vor fi lansate în 2022, a declarat pentru China Daily într-un interviu exclusiv joi, Wu Chunfeng, șeful Fu New Science Society din Chengdu .

Luna artificială va avea un strat reflectorizant care poate deflecta lumina soarelui înapoi pe Pământ, similar cu modul în care strălucește luna, a spus el.

Luna produsă de om este în esență un satelit de iluminare conceput să completeze luna pe timp de noapte, deși se preconizează că va fi de opt ori mai strălucitor, a adăugat cercetătorul.

Acest lucru se datorează orbitei planificate a obiectului la aproximativ 500 de kilometri deasupra Pământului – mult mai apropiată de distanța de 380.000 km față de lună, a spus Wu.

Locația și luminozitatea fasciculului luminos pot fi schimbate, iar acuratețea acoperirii poate fi de câteva zeci de metri, a mai adăugat el.

Luna artificială ar putea înlocui o parte din iluminatul stradal în zona urbană, economisind astfel energie.

Wu a estimat că “luna artificială” din Chengdu ar putea aduce o economie de aproximativ 1,2 miliarde de yuani (174 milioane dolari) în energie electrică anual, dacă ar lumina 50 de kilometri pătrați din oraș.

Satelitul poate lumina, deasemenea, zonele de dezastru în timpul întreruperilor, ajutând astfel eforturile de căutare și salvare, a adăugat el.

Oglinzile pot fi reglate pentru a luminozitate și pot fi oprite complet atunci când este necesar. Cu toate acestea, lumina satelitului va fi mult diminuată dacă cerul este acoperit de nori.

Prima lună va fi în cea mai mare parte experimentală, dar cele trei luni lansate abia în 2022 vor avea cu adevărat potențial civic și comercial“, a spus Wu.

Cele trei luni făcute de om vor prelua în mod repetat lumina soarelui, deoarece nu vor fi întotdeauna în cea mai bună poziție față de soare și împreună se estimează ca vor lumina o suprafață cuprinsă între 3.600 și 6.400 km2 de Pământ, timp de 24 de ore.

Wu a declarat că mai multe universități și institute notabile, inclusiv Institutul de Tehnologie din Harbin și China Aerospace Science and Industry Corp, au evaluat proiectul lunii artificiale și i-au dat aprobarea.

În ciuda aprobării, Wu a dorit să sublinieze unele critici asupra proiectului, inclusiv teama de consecințe fiziologice dăunătoare pentru oameni și animale, care în absența alternărilor regulate între zi și noapte ar putea perturba diverse modele metabolice, inclusiv somnul.

Vom face teste într-un deșert nelocuit, astfel încât fasciculele de lumină să nu interfereze cu populația sau cu echipamente de observare spațială de pe PământCând satelitul va fi în funcțiune, oamenii vor vedea doar o stea strălucitoare pe cer, și nu o lună uriașă după cum ne-am imaginat“, a declarat șeful proiectului.

El a mai afirmat că China, Rusia, Statele Unite, Japonia și țările europene încearcă  de ceva timp să valorifice energia din spațiu, iar oglinzile spațiale sunt în discuție de ceva vreme.

DISTRIBUIE PE: