Chifteluțe din cartofi și brânză
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 200 g brânză rasă
- 500 g cartofi fierți
- 250 g pesmet
- 1 ceapă, 2 căței usturoi, sau după gust
- 1 legătură pătrunjel sau mărar, după gust
- 1 lingură pesmet
- sare și piper, după gust
- 500 ml ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Fierbem cartofii în coajă. După ce s-au răcit, decojim și dăm cartofii prin răzătoarea mică.
Curățăm ceapa și usturoiul și le dăm tot prin răzătoarea mică, apoi le punem peste cartofi.
Amestecăm bine cartofii, ceapa și usturoiul după care adăugăm brânza rasă, ouăle bătute, verdeața spălată și tocată mărunt și pesmetul. Potrivim de sare și piper, apoi amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
Punem o tigaie adâncă pe foc, turnăm în ea 500 ml ulei.
Până se încinge uleiul, modelăm chifteluțele cu ajutorul unei lingurițe, apoi cu mâinile ușor ude.
Dăm fiecare chifteluță prin pesmet, apoi le prăjim în uleiul încins, până se rumenesc frumos.
Le scoatem pe un prosop de hârtie.
Să le savurați cu poftă, alături de sosul preferat!
Sursă: cookwithasmile.com
DISTRIBUIE PE: