Chifle aperitiv cu brânză sărată și verdeață – Chifle de casă moi, pufoase, fragede și gustoase

Chifle moi, pufoase și apetisante – Chifle de casă, umplute cu brânză sărată și verdeață

Ingrediente necesare pentru aluat:

350 ml lapte cald
2 linguri zahăr
1 praf de sare
50 ml ulei
50 g unt
2 ouă
700-750 g făină
7 g drojdie uscată
Ingrediente necesare pentru umplutură:

300 g brânză sărată (se poate înlocui cu brânză dulce de vaci)
Verdeață după gust
Sare după gust
Din ingredientele de mai sus obținem 24 de chifle.

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem un on întreg și un albuș într-un bol. Adăugăm zahărul și un praf de sare și amestecăm cu un tel, până la omogenizare. Gălbenușul îl păstrăm pentru ungerea chiflelor.

Adăugăm și uleiul, laptele cald și drojdia și omogenizăm. Treptat adăugăm și făina cernută și untul moale și frământăm până obținem un aluat nelipicios, omogen și moale.

Modelăm aluatul într-o bilă, și îl punem într-un bol curat. Acoperim bolul cu folie alimentată și îl punem la loc cald. Lăsăm aluatul la dospit timp de 60-90 minute.

După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru. Îl frământăm un pi după care îl împărțim în 4 părți egale. Formăm 4 bile pe care le acoperim cu folie alimentată și le lăsăm deoparte timp de 15-20 de minute.

Între timp, pregătim și umplutura. Dăm brânza prin răzătoarea mare și îl amestecăm cu verdeața tocată mărunt. La nevoie, putem adăuga și un pic de sare.

Luăm prima bucată de aluat și întindem, pe suprafața de lucru presărată cu făină, într-un blat rotund de 20-22 cm. tăiem în 6 triunghiuri și realizăm câte 3 tăieturi incomplete pe fiecare triunghi. Întindem triunghiurile un pic, cu mâna și punem câte 1 lingură de umplutură pe fiecare.

Îndoim vârful peste umplutură și îl lipim sub bază. Procedăm la fel și formăm toate chiflele.
Transferăm chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele. Le lăsăm deoparte timp de 10-15 minute după care le ungem cu gălbenușul amestecat cu 1 lingură de lapte.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Beneficiile Remarcabile ale Frunzelor de Hrean: Ghidul Tău pentru Sănătate și Creativitate Culinară

Hreanul este cunoscut mai ales pentru rădăcina sa picantă, folosită tradițional în preparate condimentate și sosuri. Însă puțini știu că frunzele de hrean ascund un adevărat tezaur…

Cum să folosești Talpa Gâștei: Beneficii, Proprietăți, Utilizare și Contraindicații

Talpa Gâștei (Leonurus cardiaca) este una dintre cele mai apreciate plante medicinale din fitoterapia tradițională europeană, recunoscută în special pentru efectele sale calmante asupra inimii și sistemului…

Seva de Smochin – Elixirul Ascuns al Naturii: Beneficii Uimitoare și Moduri de Utilizare

Seva de smochin, acel lichid lăptos extras din tulpina și frunzele smochinului (Ficus spp.), este un remediu natural folosit de secole în medicina tradițională. Deși fructul smochinului…

Ceaiul de Piper Negru pentru Slăbit: Aliatul Picant din Călătoria Ta de Remodelare

Când vine vorba de remedii naturale pentru controlul greutății, ceaiul de piper negru este adesea trecut cu vederea în favoarea unor ingrediente mai populare. Însă acest condiment puternic și…

Armurariul și Ficatul Tău: Cel Mai Puternic Aliat Natural pentru Sănătatea Ficatului

Armurariul (Silybum marianum) nu este doar o plantă cu frunze țepoase și flori mov — este considerat unul dintre cele mai respectate remedii naturale pentru sănătatea ficatului,…

30 de Beneficii Uimitoare ale Păpădiei: Comoara Ascunsă a Naturii

Păpădia, adesea considerată o buruiană nedorită, este de fapt una dintre cele mai puternice plante vindecătoare ale naturii. De secole, diverse culturi din întreaga lume au valorificat…