Chifle aperitiv cu brânză sărată și verdeață – Chifle de casă moi, pufoase, fragede și gustoase

Chifle moi, pufoase și apetisante – Chifle de casă, umplute cu brânză sărată și verdeață

Ingrediente necesare pentru aluat:

350 ml lapte cald
2 linguri zahăr
1 praf de sare
50 ml ulei
50 g unt
2 ouă
700-750 g făină
7 g drojdie uscată
Ingrediente necesare pentru umplutură:

300 g brânză sărată (se poate înlocui cu brânză dulce de vaci)
Verdeață după gust
Sare după gust
Din ingredientele de mai sus obținem 24 de chifle.

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem un on întreg și un albuș într-un bol. Adăugăm zahărul și un praf de sare și amestecăm cu un tel, până la omogenizare. Gălbenușul îl păstrăm pentru ungerea chiflelor.

Adăugăm și uleiul, laptele cald și drojdia și omogenizăm. Treptat adăugăm și făina cernută și untul moale și frământăm până obținem un aluat nelipicios, omogen și moale.

Modelăm aluatul într-o bilă, și îl punem într-un bol curat. Acoperim bolul cu folie alimentată și îl punem la loc cald. Lăsăm aluatul la dospit timp de 60-90 minute.

După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru. Îl frământăm un pi după care îl împărțim în 4 părți egale. Formăm 4 bile pe care le acoperim cu folie alimentată și le lăsăm deoparte timp de 15-20 de minute.

Între timp, pregătim și umplutura. Dăm brânza prin răzătoarea mare și îl amestecăm cu verdeața tocată mărunt. La nevoie, putem adăuga și un pic de sare.

Luăm prima bucată de aluat și întindem, pe suprafața de lucru presărată cu făină, într-un blat rotund de 20-22 cm. tăiem în 6 triunghiuri și realizăm câte 3 tăieturi incomplete pe fiecare triunghi. Întindem triunghiurile un pic, cu mâna și punem câte 1 lingură de umplutură pe fiecare.

Îndoim vârful peste umplutură și îl lipim sub bază. Procedăm la fel și formăm toate chiflele.

Transferăm chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele. Le lăsăm deoparte timp de 10-15 minute după care le ungem cu gălbenușul amestecat cu 1 lingură de lapte.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: