Cel mai bun desert de casă, fără făină – Blaturi din bezea cu nucă și cremă de ciocolată

Blaturi din bezea cu nuci și cremă de ciocolată – Cel mai bun desert de casă, fără făină

Ingrediente necesare pentru blaturi:

  • 10 albușuri
  • 240 g zahăr pudră
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 400 g bucățele nuci, prăjite în tigaie uscată și răcite

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 10 gălbenușuri
  • 160 g zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 lingură pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 40-50 g ciocolată

Mod de preparare:

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Avem grijă ca în bolul cu albușuri să nu ajungă nici măcar un strop de gălbenuș. De asemenea, bolul pentru albușuri să fie perfect uscat și degresat.

Pentru blaturi, amestecăm albușurile cu zahărul pudră, folosind un tel inițial, după care mixăm cu mixerul. Treptat mărim viteza, de la mică la mare, până obținem o spumă tare, fermă și lucioasă. Cu o spatulă, încorporăm amidonul, având mare grijă să nu spargem spuma. În 3 tranșe încorporăm și nucile cu mare grijă.

Tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm cu mare grijă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45 de minute.

Imediat după coacere, răsturnăm blatul pe o bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. lăsăm blatul să se răcească complet. După ce s-a răcit, uniformizăm marginile și tăiem în 3 blaturi. Blaturile vor fi moi, elastice și pufoase.

Pentru cremă, amestecăm cu un tel gălbenușurile împreună cu zahărul pudră, până la omogenizare. Începem să mixăm cu mixerul, la viteză mare. Mixăm timp de 5 minute, până obținem o compoziție albicioasă, pufoasă și voluminoasă.

În 3 tranșe încorporăm și laptele, amestecând cu spatula, cu grijă. Transferăm compoziția într-o tigaie cu fundul gros. Încălzit crema la foc minim, până se îngroașă și ajunge la temperatura de 90 de grade. Amestecăm continuu. Nu trebuie să fierbem crema. Transferăm crema într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească complet.

Punem untul moale într-un bol. Îl mixăm spumă după care îl transferăm în cremă, împreună cu pudra de cacao. Omogenizăm bine, folosind o lingură sau o spatulă.

Asamblare: umplem blaturile cu cremă.

Peste stratul superior de cremă presărăm firimiturile rămase după uniformizarea marginilor bezelei. Decorăm în continuare cu ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce efect are uleiul de mentă asupra durerilor de cap – cum se prepară și cum se aplică

Uleiul esențial de mentă este considerat de mulți fitoterapeuți un remediu de prim-ajutor împotriva durerilor de cap, datorită efectului său analgezic, antiinflamator și relaxant. Frunzele de mentă…

Revoluție în alimentație! Nutriționistul Mihaela Bilic demontează mitul despre slănina de porc: mai sănătoasă decât credeai!

Distribuie pe Facebook Nutriționistul Mihaela Bilic dezminte unul dintre cele mai răspândite mituri privind slănina de porc, considerată pe nedrept periculoasă pentru sănătate, în special pentru persoanele…

Acesta este ingredientul cu care trebuie sa uzi orhideea pentru a o face sa infloreasca tot anul, trucul pe care trebuie sa-l afli

Orhideele, cu frumusețea lor impresionantă, sunt plante delicate care necesită o atenție specială în îngrijire. Chiar și grădinarii începători pot reuși să le crească cu succes. În…

Ceaiul care prelungește viața și menține inima sănătoasă. E bine sa-l ai in casa

Păducelul, recunoscut încă din antichitate ca un simbol al speranței și rodniciei, este apreciat pentru proprietățile sale terapeutice, în special în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Folosit de romani…

Hreanul, alimentul perfect pentru imunitate, creier, inima si oase. Iata cum se consuma corect

Hreanul este o plantă cu o istorie impresionantă. Acum 3500 de ani, egiptenii îl consumau deja, iar grecii îl considerau un adevărat panaceu, valorându-l la greutatea sa…

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Ziua în care vorbele vindecă și faptele construiesc

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Astrele aduc lecții de comunicare, empatie și reconectare pentru toate zodiile. De la conflicte aplanate și relații întărite, până la oportunități profesionale…