Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Ceafă de porc făcută în casă, la cuptor – Ceafă de porc gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare:
- 1200 g ceafă de porc
- 500 ml apă
- 1 lingură sare
- 20 boabe de piper, 4 boabe ienibahar
- 1 linguriță coriandru boabe
- 1 linguriță rozmarin, 1 linguriță cimbru
- 3 frunze de dafin
- 3 căței de usturoi
Alte ingrediente necesare:
- 2 linguri semințe de muștar
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură sos chili dulce
- 1 lingură ulei
- 2 lingurițe cremă de hrean
- Jumătate linguriță piper măcinat
- 3 căței de usturoi
Mod de preparare:
Punem apa într-o cratiță. Adăugăm 1 lingură de sare, boabele de piper și de ienibahar, coriandrul, rozmarinul, cimbrul, frunzele de dafin și amestecăm.
Punem cratița pe foc și după ce apa dă în clocot, fierbem timp de 3-4 minute. Luăm de pe foc și lăsăm amestecul să se răcească complet. Adăugăm bucățelele de usturoi.
Punem carnea într-o pungă alimentară, turnăm și marinada pregătită și sigilăm. Lăsăm la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem carnea și o ștergem.
Într-un bol mai mic amestecăm semințele de muștar cu sosul de soia, sosul de chili dulce, uleiul, hreanul, piperul măcinat și usturoiul zdrobit.
Legăm carnea așa cum se vede în imaginea de mai jos după care o rumenim pe toate părțile într-o tigaie uscată, pe foc maxim.
Pregătim o bucată mai mare de folie de aluminiu și punem la mijloc 1 lingură din amestecul de muștar și condimente. Așezăm carnea deasupra și o ungem pe toate părțile cu acest amestec.
Învelim carnea în două straturi de folie și o punem pe o tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 90 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: