Ce spune Poliția Română despre norma de amenzi pe care o are de făcut

Ce spune Poliția Română despre norma de amenzi pe care o are de făcut? Ei bine, polițiștii se plâng că șefii lor le cer să dea cât mai multe amenzi, pe când premierul Ludovic Orban

spune că trebuie să se înceteze cu această ”goană după amenzi”. De cealaltă parte, Poliția Română susține că nu există o normă de amenzi, precizarea fiind făcută într-o notă destul de veselă, pe pagina oficială de Facebook.

Ce spune Poliția Română despre norma de amenzi pe care o are de făcut

Ultima modă apărută pe rețelele de socializare este să-ți faci poza de profil cu un șablon în care apare un polițist care scrie o amendă. Poliția Română a demonstrat din nou că are umor,

după ce și-a schimbat și ea fotografia de profil, dar a vorbit și despre norma de amenzi.

Ei bine, pe pagina oficială a Poliției Române apare șablonul folosit de foarte mulți români, numai că polițistul care a dat amenzi virtuale tuturor românilor, acum dă amendă unui polițist care…scrie și el la rândul său o amendă. A ieșit o fotografie foarte nostimă, pe care o puteți vedea mai jos.

Fotografia plină de umor postată de Poliția Română este însoțită de un mesaj cât se poate de serios, prin care spune că nu se află în stradă pentru a împărți amenzi, ci pentru a-i face pe români să înțeleagă situația extrem de gravă prin care trecem, în această perioadă.

Ce spune Poliția Română despre norma de amenzi pe care o are de făcut
Ce spune Poliția Română despre norma de amenzi pe care o are de făcut

”Polițiștii nu împart lumină decât în propria familie”

”Ne-am uitat pe net zilele astea și am văzut un polițist polonez care a descins în fotografiile de profil ale multor persoane.

Avem de făcut câteva precizări:

1. Apreciem sprijinul colegial primit, împreună putem face lucrurile mai bine.
2. Nu avem normă de amenzi, dar în caz că termină procesele-verbale poloneze, îi dăm noi modelul românesc.
3. Nu trebuie sa aibă lumânări la el, polițiștii nu împart lumină decât în propria familie.
4. Primele cuvinte pe care ar trebui să le învețe sunt ,,Hristos a înviat”, ,,bună ziua” și ,,mulțumesc”.

PS: Apreciem umorul și înțelegem mesajul…avem colegi care au la profil o astfel de fotografie. Vă asigurăm că scopul nostru nu este să dăm amenzi și nici nu avem normă.

Știm că majoritatea oamenilor sunt de bună credință și fac eforturi pentru a respecta restricțiile impuse pentru protejarea celor vulnerabili și le mulțumim pentru aceasta.

Ne dorim ca efortul pe care cu toții îl facem acum să fie unul cât mai scurt, iar când totul se va termina să îi avem pe toți cei dragi alături de noi. Acest lucru ține de modul în care fiecare dintre noi reușește să pună interesul comunității din care face parte deasupra interesului personal”, este mesajul postat de Poliția Română.

Internauții și-au adus aminte și de abuzurile polițiștilor

Cu toate acestea, un polițist din Timiș s-a plâns pe Facebook că șefii săi cer cât mai multe amenzi. Bărbatul a fost sunat chiar de premierul Ludovic Orban, care i-a spus că nu există un asemenea ordin, iar șefii săi fac un abuz.

„Atunci când mergi la intervenție 112 și te sună al doilea om în stat

Am avut deosebita plăcere să port un dialog între mine ca sindicalist al polițiștilor și domnul prim ministru al Romaniei, Ludovic Orban. Mă bucur nespus că în urma demersurilor făcute de mine am primit confirmarea ca s-a transmis șefilor în urmă cu două săptămâni să se termine cu goana după amenzi!!!

Dacă cineva vă va cere să aplicați sancțiuni nejustificate, să raportați, se face un abuz din partea superiorilor!! Noi suntem în slujba cetățenilor, nu invers!!! 

Sper să ajungă acest mesaj la toți șefii care nu au auzit ce s-a transmis!!! Dacă al doilea om în stat a înțeles că există legea dialogului social nr 62/2011 și este încă în vigoare, ar trebui să înțeleagă și șefii noștri!!! Dialogul rezolvă multe.

Cu respect, domnule prim ministru,
Demnitate și onoare.

Ma semnez același polițist activ,
Președinte de sindicat DECUS Timiș,
Agent șef de poliție Kovacs Valer”, este mesajul postat joi pe Facebook de agentul de poliție din Timiș. scrie playtech.ro

DISTRIBUIE PE: