Ce se întâmplă cu medicul-erou Cătălin Denciu, în Belgia. Nelu Tătaru a făcut anunțul azi

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut declarații azi despre medicul erou, Cătălin Denciu, care a fost rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț, când a încercat să salveze pacienți, că este internat de opt zile la Bruxelles, că starea sa este staționară și că ar putea fi debutat săptămâna viitoare, atunci când se va ”interveni și chirurgical”.

Ce se întâmplă cu medicul-erou Cătălin Denciu, în Belgia

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru, duminică, potrivit libertatea.ro.

„Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a mai declarat oficialul.

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul care s-a produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. Acesta a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. Medicul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp, dar și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. De menționat este că medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii. În plus, medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze bolnavii de pe secţia ATI, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț.

Un alt incendiu la un spital din România, azi

De asemenea, trebuie să reamintim că în dimineața acestei zile, un alt incendiu s-a produs la un spital din România. Este vorba despre spitalul CFR din Cluj Napoca, de unde pacienții au fost evacuați de urgență, până ce focul a fost stins în totalitate de salvatori.

De menționat este și faptul că acest incendiu este al doilea la ceas de pandemie în țara noastră, însă, de data aceasta, nu s-au înregistrat victime. Ispectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a fost chemat să intervină la un incendiu izbucnit în jurul orei 07:00, la spitalul CFR din Cluj-Napoca. Din primele informații, focul a pornit din cauza unui scurtcircuit electric la un corp de iluminat al unei băi din instituție. Incendiul s-a produs la instalaţia electrică, în încăperea care se afla la etajul întâi. Cert este că din primele date, cauza a fost stabilită ca fiind scurtcrcuit electric.

DISTRIBUIE PE: