Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Guvernul a anunțat câți bani în plus vor primi minorii

Dublarea alocațiilor este imposibilă în acest moment, din cauza crizei generate de coronavirus, însă acestea ar putea crește cu 10 la sută, potrivit premierului Ludovic Orban.

Având în vedere criza financiară apărută în urma epidemiei de coronavirus, premierul Ludovic Orban a declarat că alocațiile vor crește, pentru început, cu 10 la sută. Astfel, fiecare copil va primi 15 lei în plus la alocație. Următoarele majorări se vor face în etape, a mai spus șeful Guvernului.

Guvernul Orban nu a găsit bani pentru alocații mai mari abea au ajuns pentru marirea salariilor lor

”Realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a declarat premierul României, potrivit Mediafax.

Nici pensiile nu vor fi majorate, potrivit premierului

Premierul Ludovic Orban a declarat, de asemenea, că pensiile nu vor putea fi majorate cu 40 la sută, așa cum era anunțat inițial, iar o decizie va fi luată după ce va fi stabilit programul economic.

„Nu am discutat. Am discutat despre programul economic. (…) Ministerul Finanţelor trebuie să prezintă raportul asupra stării economiei şi bugetului. De asemenea, Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluţia economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice. Evident, urmărim şi toate analizele şi prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituţii precum Banca Mondială privitoare la evoluţia economiei româneşti şi economiei europene. În funcţie de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publică”, a spus Orban.

În luna mai, Parlamentul a adoptat proiectul de lege al PSD ce prevede dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august de la 150 lei la 300 lei. Impactul bugetar pentru un an ar fi de aproximativ șase miliarde de lei pe an.

DISTRIBUIE PE: