Ce pensie are Nadia Comaneci! Statul român îi dă, lunar, o sumă extrem de generoasă

Nadia Comăneci este una dintre cele mai apreciate personalităţi din istoria sportului românesc şi internaţional.

Conform www.mts.ro, sortivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori – probe olimpice are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o rentă viageră.

Sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi/sau Campionatele Europene de seniori, la o probă sportivă ce a fost inclusă cel puţin o dată în programul Jocurilor Olimpice are dreptul, la cerere, la o rentă viageră.

Conform libertatea.ro, printre cele mai mari rente din sportul românesc ajung la Veronica Cochelea (canotaj) – 15.080 lei, Nadia Comăneci (gimnastică)  – 13.149 lei şi Daniela Silivaş (gimnastică) – 13.149 lei.

Putem afirma ca acestea sunt intr-adevar pensii meritate pe deplin, fata de alti „sportivi” care se intrec cu somnul vreo 4 ani si… GATA, pensie speciala pentru un somn special!

Iata si una dinte cele mai reprezentative poze de pe vremea cand Nadia Comaneci ridica drapelul Romaniei desupra tuturor, o poza de pe vremea cand sportiva noastra muncea pentru pensia pe care cu varf si indesat o merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.