Ce pensie impresionantă primește Nadia Comăneci de la statul român

Pentru performanța de la Montreal, primul 10 din istoria gimnasticii, Nadia Comânesci primește de la statul

român o pensie de 13.149 de lei pe lună. Pe 18 iulie se împlinesc 44 de ani de la unul dintre cele mai importante momente din istoria sportului mondial.

În urmă cu aproape 44 de ani, Nadi Comăneci intra în istoria gimnasticii cu prima notă de 10. A obținut-o la bârnă,

în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Montreal. Micuța gimnastă avea doar 14 ani, pe atunci. O mână de copil care a adus atâta faimă și recunoaștere României.

De aceea, pentru întreaga activitate, dar mai ales pentru performanța din Canada, statul român îi oferă Nadiei o pensie lunară de 13.149 de lei.

Acum, la 58 de ani, Nadia Comăneci se bucură de o familie minunată, alături de care trăiește departe de țară, în Statele Unite.

Un soţ iubitor, Bart Conner, și un băiat de care este tare mândră, Dylan, în vârstă de 13 ani.

Chiar dacă au trecut mulți ani de când s-a retras din sportul de performanță, Nadia nu poate sta departe și

activează în același domeniu. Face antrenamente cu tinerii gimnaşti din România, iar asta se vede cu ochiul liber, pentru că este într-o formă fizică de invidiat.

De aceea, statul român a stabilit o rentă lunară celor care au câştigat o medalie la Jocurile Olimpice sau au obţinut locul întâi la Campionatele Mondiale sau Europene în probele olimpice.

Ea se calculează raportat la 1,5 salarii medii brute pe economie, iar un sportiv care a câştigat aurul şi la Jocurile Olimpice, şi la Mondiale, şi la Europene poate ajunge la peste 12.000 de lei.

Printre sportivii români care primesc pensie de la stat se numără Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin,

Ecaterina Szabo, Marius Urzică, Lavinia Miloşevici, Nicu Vlad, Doina Melinte,Elisabeta Lipă, Viorica Susanu sau Veronica Cochelea. scrie infamilie

DISTRIBUIE PE: