Ce înseamnă valul de aer polar! ANM a anunţat că va lovi România! Joi se aşteaptă şi prima ninsoare

Vremea schimbă foaia în România, iar vinovat pentru acest lucru este un val de aer polar care va trece peste România și care va aduce temperaturi mult mai scăzute decât cele din ultima săptămână.

Mai mult, valul de aer foarte rece va aduce chiar și prima ninsoare din acest sezon.

Un val de aer polar va trece peste România și va aduce temperaturi cu 10 grade mai mici
De miercuri, valul de aer polar va cuprinde și sudul țării, astfel că temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade în toată țara.

În zonele înalte, ar putea apărea chiar prima lapoviță și ninsoare din această toamnă, precizează Simona Căpșună, meteorologul Digi24. Vestea bună este că acest val de aer polar va trece destul de repede, iar vremea se va încălzi din nou.

„Răcirea vremii afectează deja jumătatea de nord a țării pentru că masa de aer polar a pătruns, coboară dinspre nord spre sud.

Mâine (miercuri n.r.) temperaturile maxime vor mai ajunge și în sudul țării la 27, 28 de grade Celsius, în condiții în care astăzi vom avea 34 de grade, la pragul caniculei, este un prim pas pentru ceea ce va urma.

Vremea va reveni la normal de săptămâna viitoare

Joi, vineri, sâmbătă, temperaturile nu vor mai trece de 23 de grade Celsius, nici în extremitatea de sud a țării. Temperaturile foarte scăzute, de final de septembrie, început de octombrie. Două anotimpuri astăzi (marți n.r.), toamnă pe partea de nord a țării și mijloc de vară în sud.

Luni, 23 septembrie, va fi echinochițul de toamnă, este momentul în care noaptea va începe să crească, să fie mai lungă decât ziua. Începe toamna astronomică.

Precipațiile vor fi slabe cantitativ, dar vor apărea. Miercuri sunt condiții de ploi slabe în sud, în sud-est, inclusiv în București.

Pentru că temperaturile vor scădea foarte mult, atât pe creste, cât și în depresiuni, vor fi temperaturi negative, noaptea și în prima partea a zilei, aceste temperaturi vor face ca precipitațiile să devină lapoviță și ninsoare pe creste, în special pe crestele Carpaților Orientali, în cursul zilei de joi și de vineri, dar slabe cantitativ. Vor fi primii fulgi de zăpadă din această toamnă.

Este doar un puseu. De săptămâna viitoarea, va reveni vremea placută. Luni, marți, temperaturile vor crește din nou. Vremea se va încălzi peste tot”, a explicat meteorologul Digi24, Simona Căpșună.

DISTRIBUIE PE: