Ce avere avea, de fapt, Nicolae Ceausescu! Unde se afla banii Elenei Ceausescu

La aproape 30 de ani de la moartea Dictatorului, s-a aflat ce avere avea, de fapt, Nicolae Ceaușescu! Mai mult de atât, se știe și unde este localizată aceasta. Jurnalistul Ștefan Stroe susține că după îndelungi căutări a reușit să descopere unde anume sunt banii familiei Ceaușescu. Astfel, conform acestuia, suma pe care o aveau cei doi soți este una absolut fabuloasă chiar și pentru aceste vremuri.

Ce avere avea, de fapt, Nicolae Ceaușescu!

Ziaristul spune că banii se află în acest moment în contul unei bănci din Canada și cu ei România ar putea să-și acopere toate datoriile externe și să-și redreseze economia națională. Ștefan Stroe a făcut un apel la autorități acum, nu înainte de a preciza cu exactitate și data la care au fost depuși banii. “Banii se află în Canada. Banca se numeşte «Royal Bank», iar  suma este fabuloasa. Este vorba despre o sută de miliarde de euro. Multe oficialităţi au ştiu de acest cont.

O să aduc dovezi în curând. Am certitudinea că acest con este activ. Am numerele de cont, semnătura lui, banii sunt depuşi pe numele lui în 1981. Autorităţile trebuie să ia atitudine”, a spus jurnalistul Ștefan Stroe. De altfel, în ultima perioadă au început să fie elucidate mai multe mistere în privința celor doi soți Ceaușescu. Astfel, Agenţia Centrală de Informaţii a SUA a emis un raport secret în care analiza situația României, cu doar doi ani înainte de Revoluția din 1989.

Raport secret CIA despre familia Ceaușescu

Tot atunci se intuia deja înlăturarea de la conducerea României a lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale, Elena Ceușescu. Serviciile secrete americane au elaborat mai multe scenarii care s-ar fi putut întâmpla în România în anul 1987. Aceste scenarii țineau cont de câteva variabile: vremea, problemele economice, organizaţiile muncitoreşti şi studenţeşti, raporturile cu Uniunea Sovietică şi loialitatea şi eficacitatea Securităţii.

„România se îndreaptă înspre încă una dintre lungiile serii de ierni cu o descreştere constantă a alimentelor şi a disponibilităţii energiei, iar situaţia din acest an se combină cu reducerea salariilor la scară largă şi cu disponibilizări de muncitori, declanşate de scăderea producţiei. Posibilitatea răspândirii neliniştilor ce ar putea sfârşi conducerea de 22 de ani a preşedintelui Ceauşescu este deosebit de ridicată”, se arăta în raportul secret al CIA.

DISTRIBUIE PE: