Cât va costa un litru de ulei în scurt timp. Scumpirile nu se opresc aici

Scumpirile nu se opresc aici, iar, din toamna aceasta, românii vor resimți și mai mult acest lucru, iar o nouă creștere de preț se va înregistra pentru un litru de ulei. În prezent, acesta a ajuns să coste de două ori mai mult față de acum câteva luni.

Scumpirile nu se opresc aici și, începând cu această toamnă, românii vor începe să scoată din buzunar și mai mulți bani pentru alimentele de bază, iar un litru de ulei va ajunge să coste mai mult decât o face deja.
Cât va costa un litru de ulei peste câteva luni

Înainte ca războiul din Ucraina să înceapă, un litru de ulei costa aproximativ șase lei. Acum, prețul acestuia depășește 12 lei pe rafturile celor mai multe magazine. Însă, din păcate, lucrurile nu se opresc aici.

Conform specialiștilor, deși, anul acesta, producția de floarea soarelui va fi una extrem de mare, prețurile vor fi și ele destul de mari.

Din cauza faptului că prețul motorinei, al gazelor și al tratamentelor pentru floarea soarelui a crescut, acest lucru se va face resimțit și în ceea ce privește prețul pentru un litru de el.

Potrivit estimărilor, o tonă de semințe de floarea soarelui se va vinde cu 700 de dolari, față de aproximativ 340 cât era în aceeași perioadă a anului trecut.România este prima țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește producția de floarea soarelui, însă acest lucru nu câștigă teren în fața scumpirilor cauzate de război.

„România nu are potențial, pentru că, dacă ea produce floarea-soarelui în cantitate enormă și suntem pe primul loc în Europa, nu înseamnă că noi mâncăm semințe de floarea-soarelui. Noi trebuie să prelucrăm. Or, nu prelucrăm”, a spus Mircea Coșea pentru bugetul.ro, conform spynews.ro.

DISTRIBUIE PE: