Caserolă cu carne tocată și legume, la cuptor – Un prânz delicios sau o cină copioasă

Daca nu stii ce sa pregatesti la masa de pranz, incearca aceasta reteta. Vei obtine un preparat delicios pe gustul intregii familii.

Ingrediente:

500 gr carne, 2 catei de usturoi
1 lingura faina de cartofi, condimente pentru carne tocata
3-4 cartofi, 2 rosii, 2 cepe
10 felii de salam, sare, ierburi de Provence
O mana de cascaval ras, ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru sos:

200 gr iaurt grecesc (sau smantana)
2 linguri maioneza, 2 catei de usturoi
Sare, piper, ierburi de provence
Mod de preparare:

Decojim cateii de usturoi si-i zdrobim printr-o presa. Adaugam usturoiul in bolul cu carne tocata. Adaugam apoi faina de cartofi si condimentele pentru carne tocata.

Amestecam bine. Luam cate o bucata din amestecul de carne tocata in maini si formam mici chiftele plate.

Decojim cartofii si ceapa. Taeim ceapa, cartofii si rosiile in felii.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei de floarea soarelui. Aranjam alternativ felii de cartofi, piftele de carne tocata, iarasi felii de cartofi, ceapa, rosii si salam.

Presaram deasupra sare si ierburi de Provence. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru aproximativ 50 de minute.

Intre timp, pregatim sosul.

Amestecam iaurtul cu maioneza si usturoiul curatat si zdrobit. Condimentam sosul dupa gust cu sare, piper si ierburi aromate.

Dupa 50 de minute, scoatem tava din cuptor, turnam sos deasupra si presaram cascaval ras. Bagam iarasi tava in cuptor pentru inca 20-25 de minute. Cand este gata, scoatem tava cu legume si carne tocata din cuptor. Servim acest preparat delicios la masa de pranz, sau chiar la cina.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gat

DISTRIBUIE PE: