Case deosebite din Țara Oașului, în pericol de a fi pierdute, transformate în obiective turistice.

Țara Oașului, din județul Satu Mare, este cunoscută pentru casele impunătoare construite de românii plecați în afară, dar care se întorc rar acasă, acestea fiind scoase la vânzare. Cu toate că aceste proprietăți sunt impresionante, localnicii se confruntă cu probleme serioase de întreținere, din cauză că majoritatea proprietarilor sunt plecați, iar locuințele sunt prea costisitoare pentru cumpărătorii locali.

Casele din Țara Oașului – un simbol al frumuseții, dar și al neglijenței

Țara Oașului este o zonă montană din România, cunoscută pentru casele sale impunătoare, construite cu bun gust de către românii plecați în afară. Aceste proprietăți sunt adevărate opere de artă, cu o arhitectură impresionantă și o istorie bogată. Cu toate acestea, localnicii recunosc că, dacă nu sunt achiziționate și renovate, casele din Țara Oașului se vor pierde în curând.

Cu toate că majoritatea locuitorilor din zonă sunt plecați în afară, părinții și bunicii celor plecați au grijă de proprietățile lor. Cu toate acestea, locuințele sunt extrem de greu de întreținut, fiind foarte mari și necesitând o atenție constantă. Proprietarii nu ajung decât foarte rar, iar cei rămași acolo se simt depășiți de situație, întrucât aceștia sunt foarte în vârstă. Drept urmare, multe dintre aceste proprietăți ajung să se degradeze rapid, unele fiind chiar în pericol de a se dărâma.

Cumpărarea unei proprietăți în Țara Oașului – un lux pentru mulți

Din păcate, problema nu se oprește la neglijența proprietarilor plecați, ci și la costul ridicat al acestor proprietăți. Fiind prea scumpe, puțini sunt cei care se arată interesați să le cumpere, chiar dacă zona și casa merită banii. Proprietarii nu au altă opțiune decât să-și scoată proprietățile la vânzare, însă acestea nu se vând fără câteva sute de mii de euro. Atribuțiile de întreținere și renovare sunt, astfel, transferate proprietarilor noi, dar costul ridicat face ca multe dintre aceste proprietăți să rămână neschimbate și neîngrijite.

Casele din Țara Oașului – un magnet pentru turiștii străini

Cu toate că, din păcate, casele din Țara Oașului sunt neglijate de mulți proprietari, acestea constituie încă un simbol impresionant al frumuseții și istoriei României. În ultimii ani, aceste proprietăți au devenit chiar și obiective turistice, atraind vizitatorii străini fascinați de frumusețea lor. Casele pot avea și nouă camere, iar unele dintre ele chiar și piscină. Dotările și dimensiunile acestea nu le permit proprietarilor să le vândă sub prețul pieței, motiv pentru care o casă poate trece chiar și de 300 de mii de euro. În ceea ce privește proprietarii, aceștia nu au altă opțiune decât să se bazeze pe turiștii străini, care adesea vizitează aceste proprietăți minunate.

În concluzie, casele din Țara Oașului reprezintă un simbol al frumuseții și istoriei României, care, din păcate, au devenit vulnerabile la neglijență și vânzare. Proprietățile sunt prea costisitoare pentru cumpărătorii locali, iar proprietarii plecați în afară devin tot mai puțin preocupați de aceste proprietăți impresionante. Cu toate acestea, casele rămân un magnet pentru turiștii străini, care sunt impresionați de frumusețea și istoria lor bogată.

DISTRIBUIE PE: