Cand va ajunge aerul polar in Romania. Tara noastra, printre cele mai afectate din Europa de fenomenul extrem

Vremea in Romania este la extreme toamna aceasta. Aerul polar patrunde in Romania in urmatoarele zile, iar noi va oferim prognoza actualizata a vremii.

Dupa trei zile de caldura, cu temperaturi specifice verii, in tara noastra va ajunge o masa de aer rece care va patrunde in vestul si nord-vestul continentului de maine.

Aerul polar in Romania: Scaderi cu 10 grade ale temperaturilor

Pana la 32 de grade vor avea romanii luni si marti in sudul teritoriului, insa de miercuri noapte vremea se va raci considerabil. Conform prognozei pentru urmatoarele zile, joi dimineata vor fi temperaturi negative in cele mai multe regiuni ale tarii, in special in judetele de deal si de munte si in zonele depresionare.

Masa de aer polar va patrunde luni in partea nord-vestica a Europei si va ajunge in zona centrala miercuri dimineata. Cele mai afectate tari de vremea rece vor fi (de la vest la est) Olanda, Germania, Polonia, Austria, nordul Italiei, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Ucraina, Romania, Belarus, Bulgaria, Republica Moldova si Macedonia, conform datelor actualizate, scrie Severe Weather Europe.

Judetele unde romanii vor dardai de frig, de joi

Temperaturile vor cobori in regiunile inalte ca relief pana la -5 sau chiar -10 grade Celsius in special in noptile de joi si vineri. In Romania, frigul se va resimti in special in centrul si nordul Transilvaniei si Moldova, caci masa de aer va circula dinspre nord spre centru. Frig va fi si in sudul teritoriului, dar cu temperaturi ceva mai suportabile fata de restul tarii.

In regiunile centrale, nord-vestice si nord-estice ale Romaniei temperaturile vor cobori joi de la 27 de grade Celsius (prognoza anuntata pentru miercuri) la doar 16 in timpul zilei! Noaptea se vor atinge doar 5 grade in zonele de campie, iar la munte temperaturile vor cobori sub zero grade.

Frigul va persista pana duminica, cu usoare ameliorari climatice. Cele mai afectate judete de aerul polar vor fi Satu Mare, Bihor, Maramures, Bistrita, Suceava, Iasi, Cluj, Salaj, Arad, Timis, Hunedoara, Brasov, Harghita, Covasna, Neamt, Bacau, Vaslui, Sibiu si Mures. Sunt asteptate precipitatii mixte si ninsori la munte.

DISTRIBUIE PE: