Când se întorc elevii în bănci după Anul Nou! Ce surpriză le-a pregătit Ministerul Educației

Când se întorc elevii în bănci după Anul Nou! Anunț oficial făcut de ministrul Educației. Sorin Câmpeanu nu s-a lăsat impresionat de solicitarea profesorilor

Anul școlar a fost dat peste cap în luna octombrie atunci când Ministerul Educației a decis ca elevii și preșcolarii să intre într-o vacanță de două săptămâni. Inițial, potrivit structurii anului școlar 2021-2022, doar cei de la grădiniță și cei din ciclul primar urmau să aibă o vacanță.

Atenție, aceasta trebuia să fie strict de o săptămână. Sorin Cîmpeanu a tras un semnal de alarmă încă de atunci și a spus că nu susține mai mult de două săptămâni de vacanță, pentru că este maximum ce poate fi recuperat fără să fie afectat calendarul examenelor naționale.

Când se întorc elevii la școală după Anul Nou!

De asemenea, ministrul educației a specificat că se intră în vacanța de iarnă în data de 23 decembrie și că vor fi 10 zile de vacanță. Elevii din gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie. Elevii din clasele 0 – IV se vor întoarce la școală pe 10 ianuarie.

Sorin Cîmpeanu a precizat și că în primele două săptămâni de școală din 2022 se vor da tezele pentru semestrul 1. Odată cu vacanța de iarnă din 2021 se încheie și semestrul I, astfel că dispare vacanța intersemestrială a elevilor.

Trebuie să știți că următoarea vacanță pe care o vor avea elevii va fi abia cea de primăvară, care începe vineri, 15 aprilie 2022 și se va încheia duminica, 1 mai 2022.

Un alt detaliu aparte este acela al etapelor naționale ale olimpiadelor școlare, etape care se vor desfășura tot în perioada vacanței de primăvară.

După care, de la data de 2 mai urmează iar cursuri, până pe 10 iunie, când se încheie în mod oficial anul scolar și începe vacanța de vară.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, adică cei din clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri. Atenție! Pentru această categorie de elevi, anul se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se termină la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, excepție făcând aici clasele terminale anterior menționate, respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

DISTRIBUIE PE: