Bill Gates: Milioane de oameni vor muri până la finalul pandemiei

Peste 800.000 de oameni au murit deja în toată lumea din cauza Covid-19, iar Bill Gates este de părere că numărul deceselor va ajunge la câteva milioane și avertpzează că „ce e mai rău abia urmează”.

Problemele cele mai mari vor fi în țările emergente, în care sistemele de sănătate și economiile sunt deja sub presiune din

cauza crizei sanitare, a explicat el într-un interviu acordat recent pentru The Economist, citat de MarketWatch.

În același timp, SUA se ocupă de propriile probleme. Aici, politica și teoriile conspirației au contribuit la răspunsul dezamăgitor al autorităților la criza sanitară.

„Credem în libertate, libertate individuală. Optimizăm pentru drepturile individuale”, a explicat Bill Gates, precizând că

susținătorii președintelui Donald Trump au refuzat să poarte măști pentru a semnala furia și rezistența la încălcarea unor libertăți.

Fondatorul Microsoft a mai explicat că SUA nu au fost pregătite de la început pentru a face față pandemiei, iar eforturile de testare a populației au decurs lent odată ce virusul a ajuns în țară.

„China a făcut o treabă foarte bună de a opri virusul, datorită abordării tipice destul de autoritare și prin încălcarea drepturilor individuale”, a spus el.

Bill Gates estimează că pandemia se va încheia până la finalul anului 2021, dată până la care un vaccin anti-Covid eficient ar trebui să fie deja produs în masă. Dintre numeroasele vaccinuri în lucru,

cel la care lucrează AstraZeneca este cel mai avansat, potrivit miliardarului. scrie: StirilePROTV

DISTRIBUIE PE: