Bicarbonatul de sodiu te face sa te simti si sa arati mai tanara cu 10 ani. Iata cum trebuie sa il folosesti

Bicarbonatul de sodiu poate trata multe probleme de sănătate din interior și din exterior, ceea ce înseamnă că poate fi folosit atât local cât și intern.

Probabil utilizarea primară care este destinată pentru coacere este pentru aluatul în creștere și pentru a fi folosit ca material de gătit.

Celelalte utilizări ale bicarbonatului de sodiu vin după aceea și veți fi surprins in câte lucruri il puteți folosi.

Lupte cu acneea

Puteti face o pasta de praf de copt simpla cu putina apa adaugata si aplicati-o in zona afectata. Bicarbonatul de sodiu va lucra la ea și dupa cateva aplicari va deveni un remediu eficient împotriva cosurilor și acneei.

Albirea dintilor

Cele mai multe paste de dinți de albire ar trebui să conțină bicarbonat de sodiu ca ingredient, deoarece această pulbere combinată cu peroxid de hidrogen poate albirea dinților într-adevăr.

Puteți avea acest efect fără pasta de dinți totuși. Doar faceti tratament o dată pe săptămână cu bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrgen!

Împrospătează respirația

Orice alte remedii respiratorii pot funcționa temporar, dar bicarbonatul de sodiu poate ajunge la rădăcina problemei și poate scăpa de respirația urât mirositoare!

Combinați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în 1 cană de apă până când se dizolvă și se gargă cu această soluție o dată pe zi.

Înmoaie pielea

Faceți o combinație de apă, săruri și săpun preferat și masați ușor pielea afectată. După aceea clătiți cu apă caldă. Acest lucru va exfolia pielea și îi va da delicatete și sensibilitate.

Curăță unghiile

Amestecați bicarbonat de sodiu și apă la un raport de 3: 1 pentru a face o pastă pe care o veți aplica mai târziu pe unghii. Faceți acest lucru prin masarea zonei unghiilor, astfel încât unghiile și cuticulele să fie mai sănătoase și mai curate.

Exfoliator natural

Puteți folosi bicarbonatul de sodiu ca exfoliator zilnic. Doar amestecați putin bicarbonat și apă în mână și curățați ușor pielea.

Îndepărtează mirosurile corporale

Puteți adăuga bicarbonat de sodiu în apa de baie și stai în ea cel puțin o dată pe săptămână pentru a avea grijă de pielea grasă și pentru a neutraliza acizii și bacteriile de pe corp.

BONUS:

Cum îți poți face singură acasă cel mai bun întăritor de unghii? Te costă mai puțin de 1 leu…

Unghia este alcătuită, la fel ca firul de păr, din cheratină.

Acesta îi conferă duritate și soliditate. 20% dintre femei se plâng de unghii casante, prea fine, fragile, moi ori striate.

Principala cauză o reprezintă treburile casnice, dar de vină este și îmbătrânirea unghiei: cu timpul, unghia se striază pe lungime, se deshidratează și devine mai fragilă. Striațiile încep să apară de la 35-40 de ani.

Vezi cum poți să-ți faci singură un întăritor pentru unghii, chiar la tine acasă, cu un lucru pe care îl ai în bucătărie.

Dacă te-ai săturat de unghii subțiri, fragile, sau dacă îți rozi unghiile destul de des și vrei să schimbi aspectul lor după ani de „ronțăială”, ai nevoie de gelatină.

Gelatina este un remediu ieftin, ușor de găsit în multe magazine, iar efectele unui astfel de tratament făcut acasă te vor încânta.

Pentru acest întăritor de unghii, ai nevoie de:

15 grame de gelatină;

1 ceașcă de apă

Cum se prepară propriul întăritor de unghii

Pune gelatina într-un castron de sticlă sau ceramică. Toarnă apa într-un ibric și pune-l să fiarbă. Toarnă apa fierbinte peste gelatină și amestecă până ce aceasta se dizolvă.

Lasă amestecul să se răcească atât cât să nu te frigă la atingere. Înmoaie degetele în lichid astfel încât unghiile să fie complet acoperite, pentru un tratament mai eficient al rădăcinii.

Lasă unghiile să se bucure de tratamentul de întărire circa 5 minute, apoi clătește-te cu apă călduță și poți aplica o cremă de mâini hidratantă, obișnuită.

Amestecul de gelatină se poate păstra la frigider circa 2 luni într-o cutie de plastic cu capac. Scoate cantitatea necesară ori de câte ori ai nevoie și încălzește-o la microunde.

Ce este gelatina?

Gelatina este o substanță bogată în colagen care se găsește în principal în oasele și pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăți excelente asupra sănătății.

DISTRIBUIE PE: