Barbatul cu cea mai mare pensie din Romania a dat statul in judecata! Gheorghe Balasoiu incaseaza lunar 66701 lei, dar vrea si mai mult

Fost procuror si sef de penitenciar, Gheorghe Balasoiu (73 de ani) are cea mai mae pensie speciala din Romania: 66701 lei pe luna!

Fost sef de penitenciar si fost procuror, Gheorghe Balasoiu incaseaza astazi o pensie imensa, de 73890 lei brut/luna (66701 lei net/luna), prima intr-un ierarhie a pensiilor din Romania. In varsta de 73 de ani, Balasoiu locuieste intr-o vila cocheta, intr-un sat amplasat chiar la iesirea din Pitesti.

Casa are etaj si mansarda, are stema tarii si drapelul tricolor postate la loc de cinste, dar si o gradina superba. Presa locala amintea acum 4 ani ca Gheorghe Balasoiu a traversat in 2016 o incercare cumplita, fiul sau, Mircea, fiind rapus de infarct la doar 49 de ani.

casa fostului procuror

Si totusi, in ciuda faptului ca este lider detasat in clasamentul pensiilor autohtone, Gheorghe Balasoiu se pare ca nu este multumit cu suma astronomica incasata lunar.

In acest sens, Tribunalul Arges are pe rol procesul intentat de fostul sef de penitenciar Casei Judetene de Pensii Arges, prin care Balasoiu solicita…recalcularea pensiei!

Cum „asigurarile sociale” apar ca materie a procesului, este foarte probabil ca Balasoiu sa conteste cuantumul acestora, solicitand judecatorilor o crestere a pensiei sale, de 66701 lei pe luna! Dosarul respectiv a fost inregistrat la finalul anului trecut.

„A fost procuror sef pana in 1998, cand a fost numit comandantul Penitenciarului Colibasi.

S-a pensionat in 2005, apoi a vrut sa intre in Baroul Arges, dar nu stiu din ce motive i s-a respins cererea. Auzisem ca vrea sa profeseze ca avocat prin Capitala. Intotdeauna a castigat multi bani.

Ce a facut cu ei? Pai, le-a dat copiilor: o fata care locuieste in Timisoara si care are trei copii si lui Mircea, care avea si el trei copii. In 2015, tot orasul a vuit cand Mircea a intrat cu noua sa masina Audi Q7, de 50.000 €, intr-un stalp de iluminat public din oras. Masina a fost facuta zob, dar el a fugit de la fata locului.

Tot taticul a rezolvat: a platit pagubele si o amenda. Acum batranul Balasoiu imparte pensia cu cei sase nepoti si isi vede de batranete”, a declarat o vecina, acum doi ani, pentru click.ro

DISTRIBUIE PE: