Avertizare de cod galben de ninsori până duminică! Județele în care va ninge până la 10:00 dimineața

Meteorologii au anunțat, astăzi, un cod galben de ninsori în 11 județe din Moldova și Muntenia. Avertizarea meteorologică intră în vigoare de la miezul nopții și se încheie duminică, la ora 10:00 dimineața.

Potrivit anunțului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la începutul intervalului, la altitudini care depășesc 1.700 de metri, în zona Carpaţilor Meridionali, apoi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali şi a Moldovei, va ninge local, în cantutăți moderate, şi se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri, de peste 10 centimetri.

Avertizare de cod galben de ninsori, începând de la miezul nopții

În zona deluroasă şi montană a Moldovei, vor fi precipitații mixte și trecătoare. Este posibil să se depună polei.

Codul galben de ninsori este valabil în 11 județe, respectiv: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Bacău.

Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș

„Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a intervenit pentru recuperarea a 25 de turiști de pe Valea Bâlii.

Aceștia erau echipați corespunzător dar datorită condițiilor meteo nefavorabile, bagajelor mari și venirea nopții aceștia au solicitat sprijin. A intervenit echipa de permanență de la Bâlea Lac. Intervenția este în desfășurare, din fericire niciunul dintre turiști nu are nevoie de îngrijiri medicale. Dorim sa atragem atenția asupra faptului că la altitudini de peste 1800 m este prezent un strat consistent de zăpadă”, a anunțat Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, pe Facebook.

Dispeceratul Național Salvamont a declarat că, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au recepționat 12 apeluri prin care se cereau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona de munte.

La munte ninsoarea deja a apărut, iar stratul de zăpadă este considerabil pe mai multe arii.

Începând de joi, din cauza vremii urâte, circulația rutieră a fost oprită pe DN 7C (Transfăgărășan), pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 metri (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), precum și pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea).

DISTRIBUIE PE: