Au reapărut pe piață țigările Carpați și Snagov. Nu mai sunt făcute în România. Cât costă un pachet

Cei care sunt nostalgici după celebrele țigări Carpați și Snagov au primiș vești bune. După opt ani de când aceste țigări au dispărut de pe piața din România, ele vor putea fi din nou cumpărate de către fumători. Diferența este că acum, spre deosebire de atunci, țigările nu mai sunt fabricate în România, ci în Germania. Cât vor plăti fumătorii pentru un pachet.

Țigările Carpați și Snagov, din nou pe piața din România

Chiar dacă varietatea de sortimente de tutun care se vând pe piața din România este una destul de mare, există în continuare fumători nostalgici, care își amintesc de țigările Carpați sau Snagov. Vestea bună pentru aceștia este că cele două tipuri de țigări se găsesc din nou pe piața de la noi și nu oricum, ci la calitate superioară. Dacă în urmă cu mulți ani erau fabricate în România, acum ele sunt făcute în Germania.

Un pachet de Carpați sau de Snagov costă 18 lei, un preț semnificativ mai mic decât al țigărilor premium comercializate pe piața românească. Cunoscute odinioară precum țigări autohtone, acum atât Carpați, cât și Snagov sunt fabricate în Germania și distribuite în România de către SC Tutunul România SA. În timp ce Carpați se găsește pe piață în variantele Red și Blue, Snagov se fabrică în variantele Blue și Silver. Toate versiunile, atât de Carpați, cât și de Snagov, costă 18 lei.

Firma care producea țigările a intrat în insolvență

Fosta Societate Națională Tutunul Românesc, înființată de Alexandru Ioan Cuza ca monopol de stat în 1864 a fost transformată ulterior în firma Galaxy Tobacco, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae. Aceasta producea încă faimoasele țigări Carpați în urmă cu opt ani, înainte de a intra în insolvență.

În prezent, Galaxy Tobacco se pare că ar avea datorii de 1,47 miliarde de lei la ANAF, potrivit unor date publicate de Profit.ro. Omul de afaceri Ioan Miculae controlează aproximativ 53,8% din acțiunile companiei, printr-o firmă cu sediul în Cipru, în timp ce CTS Tobacco Limited deține restul de 46,2%.

În 2021, autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au transmis că vor cumpăra fosta fabrică de țigarete din oraș, care este dezafectată de 10 ani, însă cu intenția de a înființa acolo un centru de știință și diverstiment, pe modelul Palatului Minunilor, din Budapesta.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce pot face smochinele uscate pentru sănătatea noastră. Probabil nu știai asta

Remediul pe bază de ulei de măsline și smochine uscate este bine cunoscut de cei care locuiesc în apropierea mării și este utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni,…

Un caz aparent banal a readus în discuție un vechi remediu popular, transmis din generație în generație

Totul a început cu o fetiță răcită – avea febră, nas înfundat și starea generală alterată. Părinții au administrat sirop de Panadol, dar au apelat și la…

Smochinele sunt delicioase, dar putini stiu cat de importante sunt frunzele lor pentru sanatate

Smochinele sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și beneficiile aduse sănătății, însă frunzele acestora rămân adesea neglijate. De-a lungul secolelor, frunzele de smochin au fost folosite în…

Urechelnița, planta miraculoasă care tratează zosterul și bolile de piele! Cum se folosește corect sucul proaspăt?

Aceasta crește în mod natural în zone montane, dar poate fi întâlnită și în grădini, pe zidurile din piatră sau pe acoperișurile de cărămidă ale caselor. Denumită…

Planta care produce mir,o bijuterie de floare.Sfaturi de îngrijire,înmulțire și câteva curiozități.Lacrima Maicii Domnului

Lacrima Maicii Domnului, planta care produce mir, o bijuterie de floare. Cateva sfaturi de îngrijire, inmultire si câteva curiozitati. Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este întâmplătoare….

Fructul plin de antioxidanti, care are de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaia, se gaseste si in Romania

Agrisul Indian, recunoscut ca una dintre cele mai valoroase plante în medicina tradițională, este folosit de peste 500 de ani de către indienii care apreciază proprietățile sale…