Au deschis camera ascunsă! Ce s-a găsit în buncărul lui Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu avea un buncăr antiatomic sub Palatul Primăverii! Acolo ar fi trebuit să se adăpostească dictatorul și familia lui, în cazul unui atac cu rachete sau chiar unul atomic! Este aflat la 10 metri sub pământ și de-abia acum s-a putut filmat în interior.

Ce s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu

Palatului Primăverii a fost reședința familiei Ceaușescu din 1965, până în decembrie 1989. Conform datelor puse la dispoziție de Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), încăperea se află la aproape 10 metri sub pământ, iar intrarea este mascată de o uşă capitonată, după care urmează o a doua uşă, metalică, masivă, închisă ermetic, potrivit realitatea.net.

În centrul buncărului se află o masă de lemn masiv şi opt jilţuri sculptate, unde Nicolae Ceaușescu probabil că ar fi stat cu ceilalți membri de vază din partidul Comunist, de unde ar fi dictat acțiunile Armatei Române, în caz de război.

Acel buncăr devenea centrul operațional, în caz de război cu arme chimice sau chiar atomice. Acum însă, în cameră se mai află diverse cadouri primite de cuplul Ceauşescu.

Conform poveştilor unora dintre angajaţii familiei Ceauşescu, se pare că sub Palatul Primăverii ar exista şi al doilea buncăr, care avea legătură cu un alt tunel secret care avea ieşire spre zona lacului Floreasca.

DISTRIBUIE PE: