Atenție: aceste dispozitive consumă în exces! Scoate-le imediat din priză

Prețurile la majoritatea serviciilor, inclusiv la energia electrică, au explodat semnificativ. Facturile la curent au crescut radical în ultima perioadă, motiv pentru care ar trebui să luăm măsuri în acest sens. Putem ține în frâu costurile lunare la lumină prin diferite modalități.

Cum economisim curent electric

Valoarea din ce în ce mai mare a facturilor lunare la energia electrică se resimte în bunzunarele tututor. În loc să ne plângem, fără a rezolva nimic, mai bine am începe să economisim. Este simplu să reducem factura la energie și să ne facem câteva obiceiuri de care să ținem cont de acum inainte.

Putem începe cu identificarea dispozitivelor care consumă cel mai mult. Unele dintre ele consumă energie electrică și când nu sunt în funcțiune, motiv pentru care ar trebui să le scoatem din priză dacă nu avem nevoie de ele. Printre cei mai mari “vampiri energetici” se numără televizoarele și ventilatoarele. Scoateți-le din priză când nu le utilizați, pentru că acestea fac contorul să se rotească mai repede decât credeți.

Dispozitivele care consumă multă energie

Amplificatoarele, boxele, și computerele sunt și ele foarte periculoase când vine vorba de consum. Luați în considerare deconectarea celor care nu sunt folosite în mod regulat, pentru că ledurile care rămân aprinse consumă mult. Stingeți computerul după cel mult 30 de minute de inactivitate și porniți-l atunci când aveți nevoie.

Nu țineți luminile aprinse în exces. Stingeți luminile dacă nu e neapărat nevoie de ele sau fixați-le pe un cronometru, pentru că există și astfel de opțiuni la luminile de ultimă generație.

Și acvariile de Pești consumă curent electric în exces. Putem seta temperatura optimă pentru Pești si să repornim dispozitivul doar atunci când este nevoie. Unele dintre acvarii sunt setate automat la această funcție.

DISTRIBUIE PE: