Așa deliciu să le pui musafirilor pe masa festivă – Prăjitura „Floare de colț”

Blat de Cacao:

Ingrediente:

6 ouă
4 linguri făină

3 linguri cacao
6 linguri zahăr
1 linguriță praf de copt
sare

Bezea de Cocos:

Ingrediente:

4 albușuri
6 linguri zahăr
120 g nucă de cocos

Cremă:

Ingrediente:

4 gălbenușuri
5 linguri zahăr

40 g amidon
300 ml lapte

esență de vanilie
200 g unt
1 compot de ananas

200 ml frișcă
50 g ciocolată albă
Mod de Preparare:

Blatul de Cacao:

Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până se formează spumă.

Adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, praful de copt și amestecăm bine.

Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coacem la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.

Bezea de Cocos:

Batem albușurile până se formează spumă.
Adăugăm zahărul și nuca de cocos, mixând bine.

Turnăm spuma peste blatul de cacao și coacem încă 15 minute la aceeași temperatură.
Cremă:

Batem gălbenușurile cu zahărul.
Adăugăm amidonul, laptele, și punem compoziția la încălzit pe foc mic.

După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm esența de vanilie.

La final, adăugăm untul și ananasul tăiat cubulețe.

Turnăm crema obținută peste stratul de bezea și decorăm cu ciocolată albă.

DISTRIBUIE PE: