Ardei gras tăiat subțire la borcan, pentru iarnă – Cea mai gustoasă rețetă pe care am pus-o în cămară anul ăsta

Aceasta reteta este foarte simpla. Iti recomand sa o incerci chiar astazi. Fasiile de ardei gras sunt parfumate si gustoase. Iti fac imediat pofta de mancare…

Ingrediente:

  • 2 kg ardei gras, 2 morcovi
  • 3 captatani de usturoi
  • Marar, patrunjel

Ingrediente pentru marinada:

  • 300 ml apa
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml otet 9%, 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar, 5 boabe de piper negru

Mod de preparare:

Decojim morcovii si-i dam pe o razatoare grosiera. Decojim cateii de usturoi si-i dam pe o razatoare fina. Amestecam usturoiul cu morcovii.

Tocam marunt patrunjelul si mararul. Amestecam verdeata cu legumele. Spalam bine ardeii grasi, le scoatem cotorul cu seminte si ii taiem in fasii.

Amestecam intr-o catita, apa cu uleiul de floarea soarelui, otetul, zaharul si boabele de piper negru. Fierbem marinada. Adaugam fasiile de ardei in marinada si le fierbem timp de 3 minute.

Aranjam apoi ardeii si legumele in straturi, in borcane sterilizate. Umplem borcanele cu marinada si le acoperim cu capace.

Punem pe fundul unei cratite o carpa sau un prosop de bucatarie. Introducem borcanele in cratita si turnam apa calda pana la „umerii” borcanelor.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, mai lasam cratita pe foc aproximativ 7 minute.

Scoatem apoi borcanele din oala si strangem bine capacele. Intoarcem borcanele cu gura in jos (ne asiguram ca nu exista scurgeri) si le infasuram intr-o patura sau un prosop gros. Le lasam sa se raceasca peste noapte.

A doua zi, dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de preferat in pivnita sau in camara.

Să aveți poftă! Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Beneficiile Remarcabile ale Frunzelor de Hrean: Ghidul Tău pentru Sănătate și Creativitate Culinară

Hreanul este cunoscut mai ales pentru rădăcina sa picantă, folosită tradițional în preparate condimentate și sosuri. Însă puțini știu că frunzele de hrean ascund un adevărat tezaur…

Cum să folosești Talpa Gâștei: Beneficii, Proprietăți, Utilizare și Contraindicații

Talpa Gâștei (Leonurus cardiaca) este una dintre cele mai apreciate plante medicinale din fitoterapia tradițională europeană, recunoscută în special pentru efectele sale calmante asupra inimii și sistemului…

Seva de Smochin – Elixirul Ascuns al Naturii: Beneficii Uimitoare și Moduri de Utilizare

Seva de smochin, acel lichid lăptos extras din tulpina și frunzele smochinului (Ficus spp.), este un remediu natural folosit de secole în medicina tradițională. Deși fructul smochinului…

Ceaiul de Piper Negru pentru Slăbit: Aliatul Picant din Călătoria Ta de Remodelare

Când vine vorba de remedii naturale pentru controlul greutății, ceaiul de piper negru este adesea trecut cu vederea în favoarea unor ingrediente mai populare. Însă acest condiment puternic și…

Armurariul și Ficatul Tău: Cel Mai Puternic Aliat Natural pentru Sănătatea Ficatului

Armurariul (Silybum marianum) nu este doar o plantă cu frunze țepoase și flori mov — este considerat unul dintre cele mai respectate remedii naturale pentru sănătatea ficatului,…

30 de Beneficii Uimitoare ale Păpădiei: Comoara Ascunsă a Naturii

Păpădia, adesea considerată o buruiană nedorită, este de fapt una dintre cele mai puternice plante vindecătoare ale naturii. De secole, diverse culturi din întreaga lume au valorificat…