Ingrediente necesare:
- Ardei copți
- Frunze de țelină
- 1-2 fâșii hrean
- Sare, ulei
- Usturoi (opțional)
Mod de preparare:
Alegem ardei cărnoși, sănătoși și fără lovituri sau pete. Îi coacem, îi curățăm și îi lăsăm la răcit.
Zeama lăsată de ardei nu se aruncă: o folosim dacă punem ardeii la borcane.
Umplem borcanele cu ardeii copți, adăugăm și zeama, hreanul, felii de usturoi, câteva frunze de țelină și un vârf de cuțit de sare.
Completăm cu ulei și închidem ermetic borcanele cu capace.
Punem la baza unei cratițe un prosop și așezăm borcanele deasupra. Turnăm și apă în cratiță, cât să ajungă până la capace și punem pe foc.
Din momentul în care apa din cratiță dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute.
Oprim focul și le lăsăm să se răcească în cratiță, până a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: