Anunțul zilei despre izolare și carantină! Durata lor a fost redusă în România

A fost anunțată în mod oficial o modificare importantă care vizează durata carantinei și a izolării în România. Ministrul Sănătății a anunțat că aceasta va fi scurtată și aliniată la cea din marea majoritate a țărilor din UE.

Se modifică durata carantinei și a izolării în România

Profesorul Alexandru Rafila, cel care ocupă funcția de Ministru al Sănătății în Guvernul Ciucă a anunțat că izolarea și carantina vor fi de 10 zile și nu de 14 cum se întâmplă în prezent. Anul nou va veni cu reducerea numărului de zile în care cei vizați trebuie să stea la domiciliu.

O informație care cu siguranță o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării și a carantinei. Va fi și în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană, a precizat Rafila.

În SUA izolarea este de cinci zile

Dacă în România de la 14 zile, perioada de izolare se va reduce la 10, în Statele Unite ale Americii această perioadă este de doar cinci zile atât pentru cei depistați pozitiv, cât și pentru asimptomatici.

La nivel european carantina și izolarea este deja de 10 zile, iar curând România se va alinia la această măsură. În prezent, în țara noastră perioada în care se stă în carantină și izolare este de două săptămâni.

Ministrul Sănătății a ținut să anunțe noutățile în contextul în care Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor (CNSCBT), a fost întrebată dacă va fi nevoie de doza booster pentru prelungirea validității certificatului care atestă imunizarea.

Rafila a anunțat că așteaptă Legea privind certificatul verde la locul de muncă, considerând că acesta este un instrument menit să încetinească transmiterea bolii.

Ministrul Sănătății a precizat că nu îl preocupă modul în care această lege va fi aprobată (prin Parlament sau prin asumarea răspunderii), și că important este ca legea să fie aprobată.

DISTRIBUIE PE: