Anunț important pentru toți clienții LIDL! Nereguli inacceptabile în magazine

În ultima vreme s-au intensificat controalele în lanțurile de supermarketuri din țară, după ce au fost găsite nereguli în mai multe magazine. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vine cu un anunț extrem de important acum, vizând direct magazinele LIDL, unde au fost găsite nereguli inacceptabile.

Nereguli mari în magazinele Lidl

După o serie de controale efectuate la magazinele Lidl, s-au descoperit mai multe nereguli. Au fost făcute mai multe sesizări în ultima perioadă, motiv pentru care autoritățile responsabile s-au autosesizat și au început demersurile necesare, pentru a vedea care este situația în magazine.

Astfel, mai mulți comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) alături de președintele acesteia, Mihai Culeafă și directorul general al instituției, Paul Anghel, au efectuat o serie de controale la magazine ale lanțului retailerului Lidl Discount SRL, la nivel național. 

În urma verificărilor, au fost găsite o mulțime de nereguli, motiv pentru care au fost aplicate amenzi de peste 350.000 de lei. În plus, au fost luate mai multe măsuri, printre care și încetarea practicilor comerciale incorecte, retragerea de la comercializare a produselor alimentare la care au fost înregistrare probleme precum și oprirea temporară a prestării serviciului pentru anumite zone din magazine.

Gândaci și mizerie în Lidl

În cazul unui magazin din Ilfov a fost propusă suspendarea activității pentru o perioadă de până la 6 luni. Președintele ANPC a precizat că este inacceptabil ca într-un magazin să se găsească insecte înghețate în vitrine sau straturi groase și mizerabile de gheață.

  

”Mă surprinde să continui să văd astfel de imagini, în marile magazine. Este intolerabil să găsești insecte congelate într-o vitrină depre care reprezentantul operatorului economic spune ca sunt igienizate la fiecare două zile. Tocmai am intrat în luna sărbătorilor de iarnă și îi anunț pe toți operatorii economici că vom intensifica și mai mult controalele, în mod deosebit în zona alimentară”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC. 

Printre abaterile constatate de ANPC se mai numără și:

  • utilizarea unor vitrine murdare și extrem de stricate
  • comercializarea unor produse  expirate
  • comercializarea unor legume-fructe în stare deplorabilă
  • neconcordanța prețurilor de la raft cu cele de la casa de marcat
  • nerespectarea regulilor privind promoțiile
  • deficiențe privind modul de preparare a produselor de patiserie-brutărie
  • utilizarea unor agregate de coacere neigienizate
  • deficiențe frecvente de etichetare și informare a consumatorilor
DISTRIBUIE PE: