Anunț de ultimă oră pentru elevi! Se închid școlile în toată țara

Anunț important pentru toți elevii, care de luni stau acasă. Autoritățile au dat de veste că școlile vor fi închise în perioada următoare, dar nu toți elevii se vor bucura de zile libere. Vezi despre ce este vorba și când revin copiii la școală.

Vacanță de toamnă pentru elevi

Anul şcolar a început pe 5 septembrie, mai devreme decât de obicei, dar elevii şi copiii de grădiniţă se pregătesc deja de o primă vacanţă, după doar 6 săptămâni de studiu. Potrivit structurii anului şcolar 2022-2023, în intervalul 22 octombrie – 30 octombrie este vacanța de toamnă de care, însă, se bucură toți elevii.

Primul modul din cele cinci se încheie luna aceasta cu o vacanță de o săptămână. Dacă până acum aveau liber doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare, se pare că acum toți elevii stau acasă.

Elevii se întorc în bănci în data de 31 Octombrie și fac cursuri până pe 22 Decembrie, când primesc vacanță din nou cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Premierul nu acceptă închiderea școlilor

Se vorbește tot mai mult despre închiderea școlilor în scopul economisirii energiei electrice. În ciuda crizei energetice din Europa, premierul Nicolae Ciucă spune că nu ia în calcul trecerea cursurilor în online, pentru că pierderile deja au fost mari din cauza pandemiei și educația nu își permite alte lipsuri.

„Partea aceasta de trecere a şcolilor în online din cauza termiei nu are loc în discuţia noastră, pentru că am discutat, aşa cum spuneam de cu mult timp înainte, despre măsurile care trebuie luate astfel încât să fie asigurate toate condiţiile. Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie în condiţiile în care şi astăzi, când discutăm, căutăm soluţii astfel încât să asigurăm derularea procesului de învăţământ coerent, fără niciun fel de alte sincope.”, a spus premierul.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat că Ministerul deja a ridicat problema școlii online și consideră că statul este obligat să asigure resursele necesare pentru desfășurarea optimă a procesului educativ. Ea a adăugat că, în cazul în care apar situaţii speciale, care să online schimbări, acestea ar trebui comunicate autorităţilor centrale din timp.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce pot face smochinele uscate pentru sănătatea noastră. Probabil nu știai asta

Remediul pe bază de ulei de măsline și smochine uscate este bine cunoscut de cei care locuiesc în apropierea mării și este utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni,…

Un caz aparent banal a readus în discuție un vechi remediu popular, transmis din generație în generație

Totul a început cu o fetiță răcită – avea febră, nas înfundat și starea generală alterată. Părinții au administrat sirop de Panadol, dar au apelat și la…

Smochinele sunt delicioase, dar putini stiu cat de importante sunt frunzele lor pentru sanatate

Smochinele sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și beneficiile aduse sănătății, însă frunzele acestora rămân adesea neglijate. De-a lungul secolelor, frunzele de smochin au fost folosite în…

Urechelnița, planta miraculoasă care tratează zosterul și bolile de piele! Cum se folosește corect sucul proaspăt?

Aceasta crește în mod natural în zone montane, dar poate fi întâlnită și în grădini, pe zidurile din piatră sau pe acoperișurile de cărămidă ale caselor. Denumită…

Planta care produce mir,o bijuterie de floare.Sfaturi de îngrijire,înmulțire și câteva curiozități.Lacrima Maicii Domnului

Lacrima Maicii Domnului, planta care produce mir, o bijuterie de floare. Cateva sfaturi de îngrijire, inmultire si câteva curiozitati. Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este întâmplătoare….

Fructul plin de antioxidanti, care are de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaia, se gaseste si in Romania

Agrisul Indian, recunoscut ca una dintre cele mai valoroase plante în medicina tradițională, este folosit de peste 500 de ani de către indienii care apreciază proprietățile sale…