Antrenamentul femeii inainte de casatorie, este adevarat? Scena luata din serialul romanesc Las Fierbinti

Scena din Las Fierbinti devenita viral pe internet: Cu totii stim ca o casnicie nu presupune doar lapte si miere, dar care sunt lucrurile, situatiile, momentele exacte care dezvaluie „partea urata” a maritisului sau a insuratorii?

1. Intr-o zi, te vei uita la sotul/sotia ta si te vei intreba (in gand, evident): „Asta e? Atat e?
Asa arata tot restul vietii mele?!”
Conceptul „pana cand moartea ne va desparti” nu sperie prea mult persoane care au ganduri de casatorie. Abia dupa ce relatia este consemnata la starea civila si dupa o perioada de „acomodare” cu statutul de sot/sotie, multi ajung sa constientizeze ca, teoretic cel putin, asa-si vor petrece tot restul vietii. Este o constientizare inspaimantatoare in fata careia unele cupluri cedeaza.

2. Femeia va munci mai mult decat isi imaginezi
Partenerii care locuiesc deja impreuna inaintea casatoriei nu-si prea pun probleme mari cu privire la ce se va schimba in traiul in doi dupa semnarea actelor. Se gandesc ca, pana una alta, sunt ca si casatoriti si ca actele in sine nu vor schimba mare lucru. Complet fals! Acele acte amarate de casatorie cantaresc greu in mintea si sufletul fiecarui partener devenit sot sau sotie. Dincolo de acest lucru, dupa semnarea actelor, pretentiile cresc, mai ales din partea barbatului. O femeie maritata, chiar daca a locuit si inainte de casatorie cu actualul sot, va munci invariabil mai mult dupa ce semneaza actele. Din acest punct de vedere, se poate spune ca „emanciparea” femeii a avut doua taisuri: doamnele au primit drepturi egale cu barbatii in aproape toate cazurile, dar nu au incetat sa faca si munca din casa. Asadar, o femeie care se marita ar trebui sa-si asume ca va munci mai mult dupa casatorie.

3. Te vei culca nervos/nervoasa
Daca inainte de casatorie multe cupluri au politica „nu ne culcam niciodata certati”, dupa semnarea actelor, dupa o oarecare trecere a timpul, cu siguranta vor aparea momente in care ambii soti se vor intoarce unul cu spatele la celalalt si se vor culca nervosi.

sursa

DISTRIBUIE PE: